Kokkola-lehti

Miia Ollila on Miss Kokkola 2023 - Emmi Ruotanen sijoittui perintöprinsessaksi

Miia Ollila on Miss Kokkola 2023. Kuva: Sini Sulkakoski

Miss Kokkola –kisassa annettiin lähes 1600 ääntä, josta voittaja Miia Ollila keräsi noin 40 prosenttia äänistä.

– Olo on ihan sanoinkuvailematon! Ei tätä ihan vielä voi edes uskoa, toteaa vastakruunattu Miss Kokkola Miia Ollila.

Perintöprinsessa Emmi Ruotanen on samoilla linjoilla.

– Olen aivan todella onnellinen tällä hetkellä!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lapualta kotoisin olevalla Ollilalla ja Tampereelta kotoisin olevalla Ruotasella on kokemusta erilaisista mallikilpailuista ennestään, ja Miss Kokkola –kilpailu olikin molemmille entuudestaan tuttu.

Ennen Miss Kokkola -kilpailun julistusta nähtiin PaaPii Designin muotinäytös. Kuva: Sini Sulkakoski

– Ensimmäistä kertaa osallistuin nyt Miss Kokkola -kilpailuun. Tätä ennen olen kilpaillut yhteensä seitsemässä eri kisassa, eli kokemusta on kerrytetty jo jonkin verran, Ollila kertoo ja lisää:

– Olen todella onnellinen, että vihdoin voitto tuli!

Myös Ruotasella on mallikilpailukokemusta taustalla. Ruotanen on kilpaillut esimerkiksi Miss Plus Size –kilpailussa ja Miss model Pietarsaaressa ollen yleisön suosikki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Voittajakaksikko kertoo Miss Kokkola –kisamatkan olleen “ihana ja opettavainen”.

– Tämä kisa on lisännyt esimerkiksi esiintymisrohkeutta entisestään.

Uuden Miss Kokkola Miia Ollilan kruunasi viime vuoden Miss Kokkola Jonna Perätalo. Kuva: Sini Sulkakoski

Ollila toteaa Kokkolassa olevan mukavia ja ystävällisiä ihmisiä, ja Ruotanen kertoo Kokkolassa olevan upeita matkailumahdollisuuksia, kuten kaunis golfkenttä ja meren läheisyys.

Molemmat toteavat, että jo kerrytetystä esiintymiskokemuksesta huolimatta perjantai-iltana Kaupan ja kulttuurin yössä käytävässä Miss Kokkola –julkisuustilaisuudessa kumpaakin jännitti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jännitti aivan kamalasti, mutta samalla se oli ihanaa, yhteisesti todetaan.

Ollila että Ruotanen toteavat, että jo hyvässä vauhdissa olevat mallintyöt jatkuvat tulevaisuudessa edelleen.

– Tämän voiton myötä jään odottamaan työtarjouksia, uusia kontakteja ja mielessäni on vielä muutama kilpailu, johon haluan osallistua, Ollila kuittaa lopuksi.

Perintöprinsessa Emmi Ruotasella ja Miss Kokkola Miia Ollilalla on kokemusta mallikilpailuista myös ennestään. Kuva: Sini Sulkakoski

Miss Kokkola -tittelistä on kisattu 1990-luvun alkupuolelta saakka ja tapahtuman järjestää kokkolalainen Mallitoimisto Matiné. Miss Kokkola –katselmus hakee sydämellistä mallitalenttia, eikä kisassa noudateta perinteisen kauneuskilpailun standardeja.

– Miss Kokkola –mallikatselmuksen kriteereinä ovat edustustaitoinen malli, joka viihtyy omissa nahoissaan ja omaa positiivisen asenteen elämään. Nykynaisella on oikeus olla esillä tuoden esille juuri niitä hyviä puoliaan, mitä hän itse haluaa! toteaa Mallitoimisto Matinén omistaja Sonja Karhulahti.

Perintöprinsessa Emmi Ruotanen Kuva: Sini Sulkakoski

– Osallistujille ei ole esimerkiksi mitään mitta- tai vaatekokokriteereitä, koska me Mallitoimisto Matinélla kannatamme ajatusta, että mallitalentteja ei ole tehty yhdellä muotilla. Miss Kokkola –kisailijoiden ei myöskään tarvitse asua Kokkolassa, mutta Kokkola-myönteisyys ja luonteva yhteys Kokkolaan ovat ehtoina osallistumiselle.

Karhulahti toteaa mallitalentin olevan hyvä termi kuvaamaan Miss Kokkolaa.

– Mallikentän laajentumisen myötä mallitalenttimme voivat toimia monenlaisissa erilaisissa tehtävissä. Yksi voi työskennellä esimerkiksi sosiaalisen median parissa, toinen näytöksissä ja kolmas taas messuemäntänä. Katselmukseen otammekin mukaan mielellämme hyvin erilaisia talentteja.

- Olen todella onnellinen, että vihdoin voitto tuli!, toteaa useammissa mallikilpailuissa mitellyt Miia Ollila. Kuva: Sini Sulkakoski

Miss Kokkolan omissa käsissä on se, mihin hän haluaa kisan jälkeen suunnata.

– Miss Kokkola toimii freelancerina, jolla on mallitoimistomme mentorointipalvelut käytössä. Autamme häntä siinä, minkä tien hän tuleekaan valitsemaan. Perinteisesti Miss Kokkola nähdään ainakin Mediakulman Hääsunnuntaissa, ja häntä ovat eri tahot vapaita tilaamaan erilaisiin tapahtumiin ja keikoille.

”Olen todella onnellinen, että vihdoin voitto tuli!
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä