Näin säästät sähkölaskussa

MAINOS -

Tammikuussa moni pörssisähköä käyttävä on joutunut ihmettelemään valtavaa sähkölasku.  Tämä johtuu siitä, että sähkön hinta on ollut viime kuukaudet jyrkässä nousussa.

Huolimatta sähkön hinnan noususta, sähköyhtiöt kilpailevat edelleen asiakkaista, jolloin jokainen voi löytää edullisen sähkösopimuksen käyttämällä muutaman minuutin sähkön kilpailuttamiseen.

Jo muutama minuutti voi tuoda satojen eurojen säästöt.

Tässä artikkelissa vinkit, joiden avulla löydät edullisimman sähkösopimuksen.

Paras tapa säästää sähkölaskussa on vaihtaa palveluntarjoajaa, sillä sähkön hinta vaihtelee palveluntarjoajien välillä samalla tavalla kuin hinnat vaihtelevat supermarketeissa tai tavarataloissa.

Monet ajattelevat, että alueella on vain yksi sähköyhtiö ilman kilpailijoita.

Se ei ole totta. Valittavana on useita eri toimittajia, mikä tarkoittaa, että edullisen sähkösopimuksen löytäminen on yllättävän helppoa.

Paras tapa löytää edullisin sähkösopimus on tehdä sähkön kilpailutus.

HelppoHinta tekee sähkön kilpailutuksen puolestasi

Ennen sähkö kilpailutus tapahtui siten, että asiakas otti yhteyttä ja kysyi tarjousta jokaiselta kiinnostavalta sähköyhtiöltä.

Kuten voimme arvata, tämä on työläs ja pitkäkestoinen prosessi. Nykypäivänä sähkön kilpailutus on helppoa ja nopeaa tehdä verkossa.

HelppoHinta.fi -palvelu tekee sähkön kilpailutuksen puolestasi, halvimman sähkösopimuksen löytämiseen menee vain muutama minuutti!

Sinun tarvitsee vain syöttää muutama perustieto nykyisestä sähkösopimuksesta, ja järjestelmä etsii halvimman sähkösopimuksen juuri sinulle.

Palvelu on myös täysin turvallinen, sillä teet sähkösopimuksen suoraan sähköyhtiön, et HelppoHinnan kanssa. Sähköt eivät myöskään katkea hetkeksikään ja uusi sähköyhtiö hoitaa kaikki paperityöt puolestasi.

Näin paljon sähkön kilpailuttaminen maksaa

Joku saattaa ajatella, että sähkön kilpailuttaminen saattaa tulla kalliiksi. Näin ei kuitenkaan ole, sillä HelppoHinta.fi palvelun kautta sähkön pystyy kilpailuttamaan täysin maksutta.

 

Et myöskään sitoudu mihinkään, voit tehdä pelkästään kilpailutuksen ja sen jälkeen päättää, haluatko vaihtaa sähköyhtiötä.

 

Kuinka usein voin kilpailuttaa sähkösopimuksen?

Jos sähkösopimuksesi on ns. toistaiseksi voimassa oleva, se mahdollistaa sen, että voit tehdä kilpailutuksen niin usein kuin haluat!

Hyvä strategia on tehdä sähkön kilpailutus ainakin muutaman kerran vuodessa, näin varmistat että saat aina edullista sähköä.

Tämä on myös yksi hyvä syy siihen, miksi kannattaa valita toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus määräaikaisen sijaan, näin et lukitse itseäsi maksamaan kallista hintaa!

Sähkön kilpailutus ei katkaise sähköjä hetkeksikään!

Moni miettii, katkeaako sähköt hetkellisesti sähköyhtiötä vaihtaessa. Vastaus on, että sähkö ei katkea hetkeksikään.

Myöskään mitään paperisotaa sähköyhtiön kanssa ei tule, vaan uusi sähköyhtiö hoitaa sopimuksen irtisanomisen vanhalta toimijalta puolestasi.

Ainut ero minkä tulet huomaamaan, on se että sähkölaskut tulevat jatkossa vian eri yhtiöltä.

Onko sähkön kilpailutus sitova?

Sähkön kilpailutus on nopeaa, eikä se sido sinua mihinkään. Voit esimerkiksi tehdä sen vain tarkasteeksesi päivän hinnat eri sähkösopimuksille.

Kuka ei voi tehdä sähkön kilpailutusta?

Sähkön kilpailutus voidaan tehdä, jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

Muista tarkistaa sähkösopimuksen ehdot!

Kun on aika solmia uusi sähkösopimus, tulee olla varuillaan sekä tarkistaa sopimuksen mukana tulevat ehdot.

Helppohinta pyrkii tarkistamaan ehdot ennen sopimustyyppien hyväksymistä järjestelmään, mutta joskus sähkösopimuksissa saattaa olla kummallisia ehtoja.

Näitä ovat mm. perusmaksut sekäsopimussakko ennenaikaisesta sopimuksen päättämisestä. Jälkimmäinen on lähinnä yleinen ehto määräaikaisissa sopimuksissa.

Sähköä voidaan joskus tarjota myös hämmästyttävän edulliseen hintaan, tällöin on syytä tarkistaa, ettei perusmaksu vain ole tolkuttoman suuri. Epäselvissä tapauksissa kannattaa aina tarkistaa asia sähköyhtiöltä.

Mistä tiedät, mikä toimittaja kannattaa valita?

Paras tapa kilpailuttaa sähkö on vertailla eri yhtiöiden hintoja ennen päätöksen tekemistä

Hintavertailusivusto HelppoHinta on yksinkertainen ja tarjoaa selkeän käyttöliittymän, jonka avulla on helppo selvittää kuinka mikä on halvin sähkösopimus.

Juuri sinulle sopiva sähkösopimus

Markkinoilla on kymmeniä erilaisia sähkösopimuksia, kuten ympäristöystävällinen vihreä sähkö, yösähkö ja pörssisähkö.

HelppoHinnan vertailun avulla voit vertailla sähkösopimuksia myös tuotantotavan ja sopimustyypin mukaan, näin löydät juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen!