Kotimaa

Kommentti: RKP yliarvioi mahtinsa – Puolue sai korjattua kirjauksia, mutta liika rohkeus voi vielä syöstä sen oppositioon

Hallituksessa pysyminen on rkp:lle välttämätöntä, joten sen vaatimukset kuuluvat kohteliaan vaimeina. Puolue sai silti pienet muutoksensa läpi Säätytalon maahanmuuttopaperiin. Puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin haastajaksi on noussut eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz, joka piikittelee rohkeasti perussuomalaisille. Pragmaatikko Henriksson tiedostaa riskin oppositioon joutumisesta.

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vakuutti, että puolueen eduskuntaryhmän tekemät muutosehdotukset maahanmuuttopaperiin olivat muiden hallituspuoluetarjokkaiden hyväksyttävissä. Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) myönsi, että niin oli.

Piskuinen Suomen ruotsalainen kansanpuolue katsoi Säätytalon korttinsa aivan loppuun asti. Se onnistui. Puolue tiedostaa poikkeuksellisen tärkeän asemansa mahdollisessa oikeistohallituksessa, mutta syyllistyykö se jopa mahtinsa yliarviointiin?

Rkp sai kuin saikin läpi "pienet muutoksensa" hallitusneu

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä