Kokkola-lehti

Norpan kympille joukkuekilpailu

Kokkolan juoksukauden avaukseen odotetaan sataa juoksijaa.

IK Falkenin Björn Sandler otti johtopaikan viime vuoden Norpan kympillä heti lähdöstä alkaen.

Lauantaina Ullavan kirkonkylässä järjestettävässä Ullava Running Day -juoksutapahtumassa on sarjoja kaikenikäisille. Kilpailukeskus on Ullavan M-Market Lukkarin pihassa.

-Uutuutena on Norpan kympin joukkuekilpailu kolmihenkisin sekajoukkuein. Tuloksiin huomioidaan kaikkien kympin kiertäneiden tulokset. Kolme parasta seuraa palkitaan stipendeillä, Ullavan Kilvan Risto Ala-Korpi kertoo.

Viime vuonna Ullavan juoksupäivä kokosi nelisenkymmentä juoksijaa. Norpan kympin voitti IK Falkenin Björn Sandler ajalla 32.04.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

-Nyt on tavoitteena saada Ullavaan sata juoksijaa. Kympin lenkki on mitattu viralliseksi, joten tulokset ovat tilastokelpoisia.

Päivän ensimmäisessä lähdössä kilpailevat tytöt ja pojat. 9- ja 11-vuotiaat juoksevat kilometrin lenkin. 13- ja 15- vuotiaiden matkana on kaksi kilometriä.

-Kilpailu on samalla Keski-Pohjanmaan lasten juoksucupin ensimmäinen osakilpailu.

Norpan kympin lenkillä on sarjat naisille ja miehille. Sarjat löytyvät myös 50- ja 60-vuotiaille naisille ja miehille. Kuntoilijat juoksevat viiden kilometrin matkan.

-Reitti kiertää ensin Kirkkotien lenkin ja siitä jatketaan Sepänharjun suuntaan, josta palataan Kirkkotien kautta takaisin. Reitti on hyvää asvalttia, Ala-Korpi kertoo.

Viiden ja kymmenen kilometrin kilpailuissa juoksijat ovat yleisön silmien edessä useampaan kertaan.

Keski-Pohjanmaan lasten juoksucupin muut osakilpailut järjestetään Ylivieskassa (1.6.), Kalajoella (7.7.), Ylivieskassa (24.7.) ja Kokkolassa (22.8.).

”Kilpailu on samalla Keski-Pohjanmaan lasten juoksucupin ensimmäinen osakilpailu.