Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus: Kenestä tulee Kokkolan uusi kaupunginjohtaja?

Kokkolan kaupunginvaltuusto kokoontuu ensi maanantaina valitsemaan kaupungille uutta johtajaa. Kuva: Markku Jokela

Maanantaina Kokkolan kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan seuraavien seitsemän vuoden mittaiseksi määräajaksi.

Kun Stina Mattila valittiin kaupunginjohtajaksi seitsemän vuotta sitten, valintaan tuli mutkia, kun muutama päivä valtuuston kokouksen jälkeen havaittiin, että perussuomalaisten varavaltuutettu ei ollutkaan oikeutettu tehtävään.

Näin kokouksen päätökset olivat laittomia ja valinta jouduttiin vahvistamaan seuraavassa kokouksessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toivotaan, että tällä kertaa valinnasta selvitään ilman suuria draamankaaria, ja valinta saadaan maaliin heti ensimmäisellä yrityksellä.

Valtuuston jäsenillä on mahdollisuus äänestää haluamaansa ehdokasta, kunhan ehdokkaat täyttävät kelpoisuusehdot ja ovat hakeneet johtajanvirkaa, mutta käytännössä kaupunginjohtaja valitaan kolmen kärkiehdokkaan joukosta.

Kärkiehdokkaiden joukossa on myös nykyinen kaupunginjohtaja, jonka nykyinen määräaikainen virkasuhde on pian päättymässä.

Mattilan kilpakumppaneina ovat Ylivieskan kaupunginjohtaja Maria Sorvisto ja Kruunupyyn kunnanjohtajan sijaisena toimiva Marcus Henricson, joka on aiemmin työskennellyt Mustasaaren kunnanjohtajana ja Porvoon kaupunginjohtajana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seitsemän vuotta sitten Kokkola kaipasi raikasta tuulta purjeisiinsa – muutosjohtajaa, jonka johdolla tasapainotetaan taloutta ja kehitetään kaupunkiorganisaatiota.

Kuntokuurin lisäksi Mattilan kauteen ovat sisältyneet muun muassa kouluverkon uudistaminen ja uuden hyvinvointialueen aloittaminen.

Viime vuoden lopussa tehtiin päätös Kokkolan suurhankkeesta eli Kokkolan Urheilupuiston toteuttamisesta, joka toteutetaan seuraavan kaupunginjohtajan virkakaudella.

Uusi kaupunginjohtaja astuu johtamaan Suomen 22. suurinta kaupunkia, joka tavoittelee kasvua merkittävien vihreän talouden investointien kautta. Niiden toteutuminen ei ole pelkästään Kokkolan omissa käsissä, sillä niihin liittyviä merkittäviä päätöksiä tehdään paraikaa Säätytalolla käytävissä hallitusneuvotteluissa. Tämä vaatii Kokkolan päättäjiltä valppautta ja aktiivista toimintaa kaupungin edun ajamiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pääkirjoitukset ovat Keskipohjanmaan kannanottoja, jotka kuvastavat lehden periaatelinjaa. Kirjoitukset laatii Keskipohjanmaan toimitus.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä