Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus: Tallinpitäjän oikeuksiin ja velvollisuuksiin parannuksia

Tallitarkastukseen on tulossa oma lista. Tallinpitäjän oikeuksista selkeät oikeuden päätökset. Kuvan talli ei liity pääkirjoituksen esimerkkitapauksiin. Kuva: Veera Kontula

Suomen Hippos tiedotti viime viikolla Hyvä Talli -laatujärjestelmän pilottivaiheesta, johon etsitään nyt vapaaehtoisia tallinpitäjiä pilottiauditointeihin. Laatujärjestelmä auttaa alan ammattilaisia mm. valmistautumaan viranomaistarkastuksiin, ja se pitää sisällään esimerkiksi selkeät tarkastuslistat.

Pilottivaiheen aikana saatuja kokemuksia hyödynnetään järjestelmän viimeistelyssä. Jo ensi vuonna kaikki uudet tallitarkastukset toteutunevat järjestelmän mukaisesti.

Taliin pitäjän oikeusturva nousi puolestaan kuluvana vuonna, kun ensin vuoden alussa Turun hovioikeus tuomitsi tallivuokrat maksamatta jättäneen naisen petoksesta 40 päivän ehdolliseen vankeuteen sekä maksamaan asianomistajalle tallimaksuja 6 400 euroa ja oikeudenkäyntikuluja noin 2 700 euroa. Hovioikeus ei antanut valituslupaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Varsinais-Suomen Käräjäoikeus päätti äskettäin, että tallinpitäjällä on myös oikeus myydä hevonen maksamattomien tallivuokrien kattamiseksi, jos näin on vuokrasopimukseen kirjattu. Tässä tapauksessa 12500 euron oikeudenkäyntikulut lankesivat myös hevosenomistajan maksettavaksi. Hevosurheilulehden haastattelema juristi Antti Linna toteaa, että asian vieminen kaikilta osin oikeusteitse loppuun saakka on palvelus koko alalle.

Lue myös: Kokkolan Ratsastajat peri saataviaan käräjäoikeudessa

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä