Mielipiteet

Kuva: Clas-Olav Slotte

Paavo Peltolan mielipidekirjoitus hyvinvointialueista: Pitäkää stetsoneistanne kiinni

Pitäkää stetsoneistanne kiinni; loppuliuku alkaa ja hei heleijaa, nyt mennään! Näin näyttäisi käyvän Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.

Aika kului umpeen siitä, kun Rinne ja Marin lupasivat siitä "että rahaa on".

Se satu päättyi siihen, ettei rahaa ollutkaan. Alueemme hyvinvointihallinnon organisaatiot ehtivät kuitenkin itse kukin kauhoa kaikki saatavissa olevat eurot itselleen, pois ihmisten palveluista. Olisi kannattanut tarkistaa selusta, ettei olisi joutunut heti alkumetreillä uran alussa Valviran valvonnan alle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alueen johto on toistuvasti kertonut, että hyvin menee kuitenkin, kun muillakin alueilla menee huonosti. Miksi Etelä-Karjalan alueella sitten menee Valviran mukaan ainoana alueena hyvin? Kysehän on siitä, että kiireettömään erikoissairaanhoitoon odotusajat muualla paukkuvat yli rajojen. Hyvinvointialueellamme hoitoon pääsyä odotti liki 5000 ihmistä ja heistäkin jo noin 350 oli odottanut yli puoli vuotta hoitoon pääsyä. Perusterveydenhoito yskii mielestäni ainakin yhtä paljon kuin erikoissairaanhoito. Valtaan halunneet ovat nyt tilivelvollisia siitä, miksei homma toimi. Siihen uskomukseen mielestäni ei kannattaisi tuudittautua, että euroja tulee alueellemme miten paljon tarvitsemme ja että joku toinen ne viulut maksaa.

Uskon kyllä niin, ettemme voi jatkossa elää vain velaksi. Monilla tahoilla, myös Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella ymmärretään, että suomalaisten kulutusjuhlat tällä erää ovat tiensä päässä. Emmekä voi enää elää "kuin hullu mies Huittisissa. Syö enemmänkö tienaa".

Paavo Peltola

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä