Mielipiteet

Petri Juurakon mielipide: Maatalousalan kannattavuutta on parannettava — Turpeen alasajo oli virhe

Maaseutu ja luonto ovat meille kaikille hyvin tärkeitä. Maaseudulla kasvatetaan kotimaiset kasvikset ja vastuullisesti tuotettu liha. Kasvikset eivät ole torjunta-aineiden kyllästämiä, koska viileässä pohjolassa ei tarvitse torjunta-aineita käyttää läheskään niin paljoa, kuin lämpimissä maissa, joissa ongelmana ovat tuhoeläimet ja kasvitaudit.

Suomalainen liha ei ole antibioottijäämäinen. Tuotantoeläimet kasvatetaan hyvinvointi edellä ja lainsäädäntö on tiukkaa. On kuluttajien ja eläinten etu, että liha kasvatetaan Suomessa eikä tehotuotanto maissa muualla maailmassa.

Haluamme syödä suomalaista kohtuuhintaista ja terveellistä ruokaa. Maatalousala tulee tehdä houkuttelevaksi ja kannattavaksi sukupolvelta toiselle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Huonojen poliittisten päätösten takia moni lopettaa tuotannon. Jatkajat joutuvat ottamaan kohtuuttomasti velkaa, koska järjestelmä suosii aina vain isompia ja isompia tiloja. Ylikireät ilmastotoimet heikentävät maatalouden kannattavuutta ja lisäävät byrokratiaa entisestään.

EU- ja kansalliset maataloustuet tulisi kohdistua tulevaisuudessa entistä paremmin ruoantuotantoon ja maatalousyrittäjien asemaa tulisi vahvistaa suhteessa kaupan toimijoihin, jotta yrittäjä voisi elää omalla työllään eikä kerjätä almuja.

Suomalaiset metsänomistajat hoitavat metsiensä hyvin eikä siihen pidä puuttua uusilla ideologisella ilmastomaksuilla ja säädöksillä. Metsäpolitiikka on pysyttävä kansallisissa käsissä.

Suomen metsissä on marjastajien, liikkujien, metsästäjien ja yrittäjien hyvä toimia. Sinne ei pidä tuoda häiritseviä tekijöitä, kuten teollisuusluokan tuulivoimaloita, jotka muuttavat hiljaiset metsämme kaupunkimaiseen suuntaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen energiantuotannon tulisi perustua ydinvoimaan, vesivoimaan ja turpeen sekä puun käyttöön. Puun ja turpeen yhteiskäyttö tehostaa merkittävästi puun palamista puhtaasti sekä pidentää kattiloiden käyttöikää.

Uusia energiantuotantomuotoja tulee kehittää ja niitä ottaa käyttöön ajan kanssa. Energian talteenottoa voidaan entisestään tehostaa.

Turpeen nostoa tulee lisätä, koska se on välttämätön osa energia- ja maataloustuotantoamme. Turpeen alasajo oli virhe ja virhe tulee korjata seuraavan hallituksen toimesta.

Pintaturvetta käytetään eläinten kuivikkeena, jonka hyvät ominaisuudet pitävät eläimet terveenä. Kotimaisten kasvisten tuottajat tarvitsevat turvetta kasvualustoihinsa kasvihuoneisiin. Tulevien metsiemme puuntaimet kasvatetaan myös turpeessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittaja on kansanedustajaehdokas (ps.) Alavuudelta.

Haluatko jatkaa keskustelua. Lähetä mielipiteesi tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä