Ajankohtaista

Pienet maailmat esillä - Outi Kukkosen nukkekotinäyttelyssä nähdään toistakymmentä erilaista nukkekotia sekä katselulaatikkoa

Outi Kukkonen kertoo, että inspiraatio nukkekotien rakentamiseen saattaa syntyä monia eri reittejä pitkin. Kuva: Sini Sulkakoski

– Olen tykännyt askarrella ja tehdä käsitöitä lapsesta saakka. Jos vaikka jokin ryynipaketti tyhjentyi, halusin sen heti ottaa itselleni askartelumateriaaliksi, Outi Kukkonen nauraa ja jatkaa:

– 2000 –luvun alkupuolella törmäsin netissä kuvaan, jossa oli kivasti sisustettu joululyhty. Ajattelin, että tuollainen voisi olla kiva tehdä, ja siitä tämä oikeastaan alkoikin!

Lohtajan kirjastossa olevassa näyttelyssä on esillä Kukkosen luomia erilaisia nukkekoteja ja katselulaatikoita, irrallisia pikkuesineitä ja nukkekodin kalusteita. Esillä on myös laminoituja kuvia Kukkosen muista miniatyyrikäsitöistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toisin sanoen esillä on töitä koko siltä ajalta, kun olen näitä harrastanut.

- Toivon, että nämä tuovat katsojalleen sen saman valtaisan ilon, minkä se tuo myös minulle, toteaa Outi Kukkonen. Kuva: Sini Sulkakoski

Nukkekotien ja pienten maailmojen rakentaminen ei käy ihan käden käänteessä. Inspiraatio saattaa syntyä monia eri reittejä pitkin.

– Jos näen vaikka jonkun kivan lyhdyn niin ihan hetkessä voi syntyä ajatus, että siihen voisi toteuttaa jotain. Myös erilaiset kierrätysmateriaalit saattavat yllättäen nostaa inspiraation pintaan.

Kukkonen kertoo, että miniaskartelussa pääsee hyödyntämään jos jonkinlaisia erilaisia tekniikoita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaikkea ei voi toteuttaa samalla tekniikalla pienoiskoossa kuin tavallisessa koossa, joten välillä täytyy keksiä erilaisia jippoja!

Yhden näyttelyssä olevan lyhdyn Kukkonen on tehnyt lahjaksi mummulleen.

– Mummuni oli minulle valtaisa inspiraation lähde, hän omasi monenlaisia käsityötaitoja. Siinä nukkekodissa on esillä esimerkiksi mummulassani ollut minikokoinen ompelukone, sekä valokuva meidän perheestämme. Näin pääsen takaisin muistojeni mummulaan, vaikka sitä paikkaa ei ole muuten enää olemassakaan.

Sauna-aiheisen nukkekodin pukuhuoneesta löytyy apteekkikaappi sekä saunaeväät. Kuva: Sini Sulkakoski

Kukkonen toteaa miniaskartelussa viehättävän itse tekeminen sekä asioiden oivaltaminen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On mahtavaa, kun tehdessä saa eräänlaisen “flow-tilan” päälle. Eihän tässä näiden teossa ole varmaan mitään järkeä, mutta tämä tuo itselleni mielenrauhaa ja kaikki muut asiat unohtuvat näitä tehdessä. Toivon, että nämä tuovat katsojalleen sen saman valtaisan ilon, minkä se tuo myös minulle.

Outi Kukkosen Nukkekotinäyttely Lohtajan kirjastossa 6.-25.6.2023

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä