Kotimaa

Presidenttiehdokas Aaltola ehdottaa ydinasepykäliä ja luopuisi Pariisin rauhansopimuksen aserajoituksista – "Kun maailmanpoliittinen tilanne huononee, on jo myöhäistä"

Sitoutumaton tutkijaehdokas Mika Aaltola on kerännyt viisinumeroisen määrän kannattajakortteja ja haastaa vakiintuneiden puolueiden nimet presidenttikisassa. Hän tarjoaa suomalaisille asiantuntemustaan yhä synkkenevästä kansainvälisestä politiikasta, jossa suurikaan sota ei ole mahdoton ajatus. Haastattelemme tässä sarjassa presidentinvaalien gallupkärkeen kuuluvia ehdokkaita.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola pyrkii presidentiksi valitsijayhdistyksen ehdokkaana. Hän on keikkunut presidenttikyselyjen kärkisijoilla Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen alusta helmikuusta 2022 lähtien ja ilmoitti 3. elokuuta pyrkivänsä Sauli Niinistön seuraajaksi. Kuva: Heikki Hakanen

Presidentiksi kansanliikkeen tuella pyrkivää Mika Aaltolaa (sit.) voi kuvailla synkän realistiseksi ehdokkaaksi. Kansallinen turvallisuus ohjaa myös ulkopolitiikkaa.

Hän arvioi, että Venäjä pystyy jatkamaan sotaa Ukrainassa kauan ja jäädyttämään konfliktin sekä kasaamaan samalla asevoimaansa uhatakse

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä