Mielipiteet

Reijo Kivelän mielipidekirjoitus “jaakiekosta“: Mikä mättää — mika Maatta

Voiko olla totta, että Suomen jääkiekon maajoukkue on unohtanut aakkoset? Miten Määtästä on tullut Maatta? Jos nain on, niin nyt loppui Suomen jaakiekon seuraaminen.

Toinen merkillisyys on maalintekijan korostaminen. Jaakiekko on joukkuepeli, jossa ei ole yhtaan toista parempaa tai huononpaa pelaajaa. Mika ihmeen ykkos-, kakkos-, kolmos- ja nelosketju...?

Jos ja kun nakojaan Suomen kansa haluaa seurata yhta idolia, niin menkoon nyrkkeilykehan katsomoon seuraamaan ihailemansa yksilon menestysta... Asiaan, Amen...

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ettekö te hyvät kansalaiset usko, että joukkuepeleissä ei ole sankareita, ratkaisijoita, maalintekijöitä. Menestyvä joukkue kaikkine jäsenineen ja taustahenkilöineen on sankari.

Joku Määttä voi olla tänään esillä — muka paras, mutta jo huomenna joukkueen surkein jätkä. Valmentajan merkitys on ratkaiseva. Hänen on käsiteltavä joukkuetta kuin yhtä jäsentä...

Valmennusmetodini ja hyvään tulokseen johtava periaatteeni oli, ja sen pitäisi olla kaikkien joukkuelajien perusohje tänäänkin: "Huono valmentaja hajottaa joukkueensa tietyksi luvuksi yksilöitä. Hyvä valmentaja hitsaa heidät yhteen, niin että koko joukkueesta tulee yksilö."

Siksi en voi hyväksyä, että joukkuepelien selostaja ja sivusta huuteleva muka asiantuntija hehkuttaa Suomen puolesta. Heidän on oltava neutraaleja ja selostettava se mitä pelissä tapahtuu. Olen kunnioittanut Antero Mertarannan selostusta. Mies on tasapuolinen, oikeudenmukainen ja rehellinen, eikä nosta vastustajaa, saati yksittäistä pelaajaa toista paremmaksi...

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Onko pian jopa Kamerun parempi jääkiekkomaa kuin Suomi? On se, ellei ohjeitani uskota...

Kirjoittaja on kokkolalainen kadettikurssi 62: urheilupäällikkö, nyrkkeilyn Suomen Mestari, urheilun yleisvalmentaja, sotatieteen maisteri ja eläkeläinen.

Haluatko jatkaa keskustelua aiheesta? Lähetä mielipiteesti toimitukseen tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.