Mielipiteet

Lukijan mielipide: Roska päivässä -liike ei paljoa vaadi, mutta antaa paljon

Olipa taannoin hyvä perjantaidokkari, jossa olivat mukana Kokkolan hienot persoonat Sauna Tero ja Lintumies. Lintumiehen hieno ja ihailtava harrastus pani miettimään ja otin kynän käteeni, kirjoittaakseni ohjelman herättämiä ajatuksia mielipideosastoon.

Ohjelmassa asiantuntijana toiminut sosiaalipsykologi Tuula-Maria Ahonen perusti vuonna 2000 “Roska päivässä” -liikkeen. Siinä on ideana kerätä joka päivä ainakin yksi roska. Liike on ilmainen eikä vaadi muuta kuin roskapussin. Itse käytän myös suojahanskoja roskien keruussa. Nuo lintumiehen käyttämät keräyspihdit ovat kyllä kätevät.

Niinhän siinä käy, että kun innostuu siistimään ympäristöään sen roskan verran huomaakin roskapussin täyttyneen aivan huomaamatta kävelylenkin aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kyllä tunnin kuntoilun jälkeen on jo roskia pussi täynnä, mutta lisää roskia on näkyvissä pilvin pimein eripuolilla; katujen varsilla, metsissä ja maastossa.

On typerää ja tyhmää heitellä roskia kaduille ja luontoon. Meillä on Suomessa ja täällä Kokkolassa vielä luontoa, puhtaita vesiä ja metsiä. Toivottavasti ympäristönsuojelua harrastettaisiin eri tahoilla.

Ruohonjuuritason toiminta kantaa pitkälle! Myös lapselle voi jo kotona, päiväkodissa ja koulussa antaa ympäristötietoa ja toimia hänen kanssaan käytännössä niin, että roskat kuuluvat roskiin, ei luontoon.

Pisaroista se merikin koostuu, me tarvitsemme puhdasta luontoa, maata, metsää, vesistöjä. Luonto ei tarvitse roskia eikä saasteita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Roskien keruu on positiivinen riippuvuus, jota ei voi lopettaa, kun on päässyt alkuun. Onnellisinta olisi, jos roskia ei olisi lainkaan luonnossa, mutta me ihmiset olemme niin vähäjärkisiä, ettei aina ajatella – toimitaan vaan luontoa roskaten.

Lintumies minäkin

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä