Kotimaa

SAK tiukentaa ruuvia hallituksen työmarkkinalinjaa vastaan – vuorokauden mittaisten lakkojen sarja alkaa ensi tiistaina

Jarkko Eloranta: Meitä ei ole kuunneltu, kolmikantainen valmistelu on ollut pelkkää teatteria.

SAK:n puheenjohtajan Jarkko Eloranta toteaa, että SAK:n lakot ovat vastalause pääministeri Petteri Orpon (kok.) ja valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) hallituksen ajamia työmarkkinaheikennyksiä vastaan.

SAK ja sen jäsenliitot aloittavat ensi tiistaina uusia työtaistelutoimia hallituksen kaavailemia työmarkkina- ja sosiaaliturvakiristyksiä vastaan. Maksimissaan vuorokauden mittaisia lakkoja järjestetään eri puolilla maata seuraavien viikkojen ajan. Ilmoituksia lakkojen kohteista on tulossa neljä päivää ennen lakkojen alkua, Teollisuusliiton kohdalla torstaina, ilmoitti liiton puheenjohtaja Riku Aalto.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoi, että SAK:n lakot ovat vastalause pääministeri Petteri Orpon (kok.) ja valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) hallituksen ajamia työmarkkinaheikennyksiä vastaan. Toimet hyödyttävät Elorannan mukaan vain työnantajia ja hyvin toimeentulevia ja kolmikantavalmistelu on ollut pelkkää teatteria.

– Puolustamme työntekijöiden asiaa nyt, ennen kuin hallitus riistää meiltä ja heiltä oikeuden työtaisteluihin, Eloranta sanoi tiedotustilaisuudessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eloranta totesi, että työtaistelutoimet pysäyttävät tuotantolaitoksia aiheuttaen varmasti myös haittaa ja kuluja. Hän varoitti, että pahempaa voi olla tulossa, kun nykymenolla Suomessa ollaan ajautumassa laajamittaisempaan yhteiskunnalliseen konfliktiin ja ilmapiirin kärjistymiseen.

– Olemme valmiit tuntuviin toimiin, että hallituksen linja muuttuu oikeudenmukaisemmaksi. Voiko sanoa, että tämä on viimeinen varoitus? En lähde spekuloimaan sillä, mitä tämän jälkeen voi tapahtua, Aalto sanoi.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä