Paikallisuutiset

Salamajärven maasto on paikoin haastavaa. Tulevana kesänä uusitaan kaksi kilometriä pitkospuita. Kuva: Sanna-Mari Ratilainen

Salamajärven kansallispuiston kesätoiminta alkaa — Sydänkesällä luonnonpuistoon pääsee retkibussilla Kokkolasta

Metsähallitus tiedottaa, että Koirasalmen luontotupa Salamajärven kansallispuistossa avautuu lauantaina 6. toukokuuta.

Salamajärvellä on noin 60 kilometrin verran merkittyjä reittejä, jotka liittyvät Peuran polku -retkeilyreitistöön. Koirasalmen luontotuvalta lähtee vaativa esteetön reitti, joten myös apuvälineen tai lastenvaunujen kanssa liikkuvat kävijät pääsevät retkeilemään ja nauttimaan luonnosta.

Retkibussi liikennöi Kokkolan torilta Koirasalmeen ja takaisin sydänkesällä perjantaisin ja sunnuntaisin. Ensimmäinen lähtö on perjantaina 30. kesäkuuta, ja viimeisen kerran bussi liikennöi sunnuntaina 6. elokuuta. Puistossa voi tehdä päivä- tai viikonloppuretken, mutta aikataulut mahdollistavat vaikkapa viikon pituisen vaelluksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luontotuvalla on kahvila ja infopiste, josta voi lainata tai ostaa karttoja sekä varata majoitusta ja muita kansallispuiston palveluita. Luontotupa on auki lauantaisin ja sunnuntaisin 26.5. asti, ja siitä eteenpäin joka päivä 3. syyskuuta saakka.

Lauantai 10. kesäkuuta vietetään vapapäivää kalastusoppaiden johdolla. Alle 18-vuotiaat saavat kalastaa ilmaiseksi Heikinlammessa.

Salamajärven muut reitit ovat monin paikoin kivikkoisia ja siksi haastavia. Reiteillä voi nähdä metsäpeuroja, erämaista tunnelmaa, suomaisemia ja vaikuttavia kivikkonäkymiä.

– Salamajärvellä uusitaan tulevana kesänä kaksi kilometriä pitkospuita. Rahoitus töihin on saatu eduskunnan jakovararahoituksesta. Pitkospuiden kunto alkaa olla koko puistossa tämän jälkeen jo varsin hyvällä mallilla. Myös juomaveden saatavuus paranee, sillä Sysilammen ja Valvatin uudet porakaivot saatiin käyttöön tänä keväänä, kertoo virkistyskäytön erityisasiantuntija Maija Mikkola Metsähallituksen luontopalveluista.

Salamajärven reiteillä voi nähdä metsäpeuroja. Kuva: Juha Sahlgren
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä