Ajankohtaista

Sarjakärki GBK hässäkässä

Kuva jalkapallon kakkosen ottelusta GBK-RoPS. Toro Kuva: Tommy Lågland

Viime viikon GBK:n vierailua Vasa IFK:n pyhätössä Ehnavallennilla puidaan viikonlopun jälkeen eri medioissa, ”juutubessa” ja Palloliitossa päätetään kurinpitotoimista.

Kotijoukkue VIFK ei nielemättä purrut 0–1 tappiota. Erotuomari Robin Kuloeron vihellettyä ottelun päättyneeksi tunteet kuohahtivat.

– Hässäkäksi meni, tuumasi kolmannen nollapelin pelannut ja punaista katsellut Lelo Lun Koka.

VIFK:n pelaaja Jyrki Kiurua oli tönitty, eikä GBK:n maalivahti tätä suvainnut. Kosto useimmiten huomataan ja tuomari Kuloaro nosti Lun Kokalle suoran punaisen. Myös GBK:n kakkoskoutsi Miika Hohenthal ja VIFK:n Eddie Hiekkanen katseli punaista. Keltaista korttia tarjottiin lisäksi neljälle GBK:n ja yhdelle VIFK:n pelaajalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eikä tässä vielä kaikki. Järjestyksenvalvojat eivät ehtineet paikalle parin IFK-kannattajan rynnätessä hässäkän keskiöön. – Pyysin heti GBK:lta anteeksi ja tulemme vielä lähettämään julkisen anteeksipyynnön, kertoo VIFK:n johtoportaan Torbjörn Holmgren.

Tuomari on lähettänyt raportin Palloliittoon. – Tällaiset tapaukset eivät ole jokaviikkoisia, ehkä 5–10 kertaa kaudessa, Matti Räisänen Palloliitosta toteaa.

GBK on nollannut tapahtuman ja nautti sarjataulukon piikkipaikasta. Kakkosveskari Joonas Koivukoski korvaa Lelo Lun Kokan pari seuraavaa ottelua. GBK:n maalista vastasi Zuca.

Tuleva viikonloppu on jalkapallon ystäville harvinainen, sillä valtakunnan sarjojen otteluita ei Kokkolassa ole tarjolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

GBK matkustaa Närpiön Kraftin vieraaksi ja kuuma ottelu saattaa olla luvassa. Kymmenisen vuotta alasarjoissa, viime kaudella Kuutosessa, pelannut Kevin Storfors pelaa ”all in” periaatteella. Varoitusherkkä Storfors tekaisi RoPSin vieraana voittomaalin.

Entä KPV? Yhteentoista päivään ohjelmassa on neljä ottelua. Rosteri on hälyttävän ohut. Keskiviikkona KPV matkustaa Cupin otteluun Helsinkiin Atlantis FC:n vieraaksi ja ottelu Pihlajamäessä käynnistyy kukonlaulun aikaan kello 20.15.

– Täytyy tarkkaan miettiä ketkä pelaavat ja isoja kysymysmerkkejä on monta. Viime lauantain ottelusta sivussa on varmasti Kyle Curinga ja ehkä myös Haris Chantzopoulos pitkäiaikaispotilaiden ohella.

Tiistaina harjoitteli 15 kenttäpelaajaa. Takalinjojen kokoonpano näyttäisi olevan Aku Ahokangas, Sami Sipola, Patrick Byskata ja Jusa Ihalainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

KPV:n otteluohjelma Ykkösessä jatkuu Seinäjoella SJK Akatemian vieraana. Vihreällä on alla kuuden ottelun tappioputki yhden maalin erolla. Lauantaina KPV tarjosi sarjajohtaja Gnistanille täyden vastuksen, mutta tasapelipiste suli kalkkiviivoilla. KPV:n kauden toisesta maalista 1–2 tappiossa vastasi Joonas Paananen.

KPV:n tytöt Aada Salmela ja Lotta Paavilainen esiintyivät edustuksen U16 neljän maan turnauksessa. Turkki kaatui 5–0 ja Espanja 2–0. Keskiviikkona on vuorossa turnauksen päätösottelu Belgiaa vastaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä