Paikallisuutiset

SDP:n puoluekokous kannattaa Jutta Urpilaisen presidenttiehdokkuutta: ”Ihmisläheinen arvojohtaja, taistelijaluonne”

Jutta Urpilainen on luvannut lopullisen vastauksensa presidenttiehdokkuuteen marraskuuhun mennessä.

SDP julkaisi sunnuntaina julkilausuman, jossa se kannattaa Jutta Urpilaisen asettamista ehdokkaaksi tasavallan presidentin vaaliin.

Urpilaisen ehdokkuutta puoluekokous perustelee muun muassa laajalla kokemuksella politiikasta niin kotimaasta kuin ulkomailta.

Urpilaisella todetaan olevan myös laajat verkostot ja kyky rakentaa luottamusta sekä koota kansakuntaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hän on ihmisläheinen arvojohtaja, jota arvostetaan Suomessa, Euroopassa ja maailmalla. Samalla hän on tinkimätön taistelijaluonne, jonka aiemmat näytöt Suomen edun puolustamisesta tiukoissa paikoissa ministerinä ja puolueen puheenjohtajana kertovat laajasta kokemuksesta. Menestyksekäs työ EU:n komissaarina takaa kansainväliset verkostot ja osaamisen, julkilausumassa todetaan.

Kokkolassa varttunut Jutta Urpilainen työskentelee tällä hetkellä EU-komissaarina. Kuva: Jukka Lehojärvi

SDP:n Jyväskylässä kokoontunut puoluekokous asettuu siis tukemaan Urpilaista puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Jutta Urpilainen on aiemmin kertonut suhtautuvansa ehdokkuuteen myönteisesti. Hän on luvannut lopullisen vastauksensa presidenttiehdokkuuteen marraskuuhun mennessä.

– Käyn keskustelut Brysselissä, miten ylipäätään presidentinvaaliehdokkuus on sovitettavissa komissaarin tehtävään. Vaalivapaista päättää viime kädessä komission puheenjohtaja. Minulle on tärkeää, että pystyn hoitamaan komissaarin tehtävän hyvin, Urpilainen kommentoi alkuviikosta Keskipohjanmaalle.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä