Urheilu

Sotkamon Jymy juhlii miesten Superpesiksen mestaruutta – Vimpeli taipui Kainuussa neljännessä finaalipelissä

Sotkamon Jymy on voittanut miesten Superpesiksen mestaruuden kolmen vuoden tauon jälkeen. Jymy kaatoi hallitsevan mestarin Vimpelin Vedon kotikentällään 1–0 (1–1, 3–2) ja vei mestaruuden voitoin 3–1.

Miesten superpesis päättyi Sotkamon Jymyn mestaruusjuhliin. Kuva: Miska Puumala

Kotijoukkue ratkaisi tiukan mittelön toisen jakson kolmannessa vuoroparissa, kun Roope Korhonen ja Aapo Komulainen vapauttivat Iivari Vihannon ja Niko Korhosen kotipesään. Veto ei kyennyt tasaamaan tilannetta omilla sisävuoroillaan.

Konkarijokeri Roope Korhoselle Suomen mestaruus oli ennätyksellisesti jo uran 13:s. Korhonen, 42, nousi tällä kaudella liigan kaikkien aikojen lyöjäkuninkaaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on huikea juttu, että tällä porukalla hoidettiin tämä. Ulkopelimme oli rautaa. Tämä vuosi on ollut uskomaton, ei mitään rotia, mutta olen kyllä väsynytkin. Ei tämä vuosi olisi voinut paljoa paremmin mennä, Korhonen huokaili Ylen tv-haastattelussa.

SM-kulta on Jymylle ensimmäinen sitten vuoden 2020 ja kaikkiaan seuran 20:s. Joukkue voitti SM-kultaa myös hallissa, mutta runkosarjassa Vimpeli oli ykkönen ja Sotkamo kakkonen.

Jymy jysäytti voitot kahdesta ensimmäisestä finaalista ja taipui Vedolle vain lauantaina Saarikentällä.

– Lähdimme tähän kauteen sisäpeli edellä, mutta jossain vaiheessa päätimme, että on pakko luottaa ulkopeliimme. Odotimme näitä kelejä ja teimme oikeita päätöksiä, pelinjohtaja Mikko Kuosmanen viittasi Ylellä koleaan pelisäähän.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vimpelin pelinjohtaja Tomi Niskanen antoi kunnian kainuulaisvastustajille.

– Sotkamolla oli ratkaisuhetkillä momentum. Isossa kuvassa olimme mielestäni kolmessa pelissä parempia, mutta emme pystyneet kääntämään ja tappamaan peliä niissä hetkissä, joissa siihen olisi pitänyt pystyä. En halua selitellä, Sotkamo oli tuon verran parempi, Niskanen sanoi.

Keski-Pohjanmaan Pesiksen seurojen kasvateista mestarijoukkueessa pelasi Haapajärven Pesä-Kiilojen Niilo Piiponniemi. Kuudennen mestaruutensa voittanut Piiponniemi kuului Jymyn jokeriosastoon. Joukkueen kakkospelinjohtajana toimi puolestaan Ylivieskan Kuulan kasvatti Jussi Haapakoski.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä