Kotimaa

Suomi sulkee itärajalla lisää raja-asemia

Valtioneuvosto on päättänyt sulkea kaikki muut itärajan raja-asemat paitsi Raja-Joosepin rajanylityspaikan. Päätös astuu voimaan perjantaina 24.11. klo 00.00 alkaen ja on voimassa 23.12. asti.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) vieraili Vartiuksen raja-asemalla Kuhmossa maanantaina. Kuva: Miika Manninen

Valtioneuvosto päätti hetki sitten päättyneessä istunnossaan sulkea lisää raja-asemia Venäjän vastaisella rajallaan. Päätös tulee voimaan perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Siitä eteenpäin jouluaaton aattopäivään saakka Venäjän ja Suomen välistä maarajaa ei voi ylittää kuin yhdeltä raja-asemalta, Saariselän lähellä olevalta Raja-Joosepin asemalta.

– Meidän tehtävämme on turvata rajaturvallisuus ja suomalaisten turvallisuus, hän perusteli hallituksen päätöstä sulkea lisää raja-asemia. Emme hyväksy tätä tapaa, jolla nyt on toimittu, se on vahingollista myös niille ihmisille, joita tällä tavalla käytetään hyväksi, pääministeri Petteri Orpo totesi valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Orpon mukaan tilanteen kehitystä seurataan edelleen tarkasti ja tarvittaessa tehdään lisää ratkaisuja. Hänen mukaansa tämä on järein toimi, mitä tässä tilanteessa voi tehdä.

– Raja-Jooseppi on pohjoisin rajanylityspaikka. Kyllä se jo vaatii todellista vaivaa, että lähtee sinne, Orpo sanoi.

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) totesi tiedotustilaisuudessa, että Suomen on myös varauduttava, että ilmiö jatkuu tai jopa voimistuu.

– On hyvä huomata, että tilanne voi muuttua nopeasti. Tilannetta täytyy koko ajan seurata, ja sitä mukaa joko rajoituksia höllennetään tai kiristetään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime viikolla Suomi päätti sulkea neljä raja-asemaa, rajoittaakseen rajanylitysliikennettä ja varmistaakseen itärajan rajaturvallisuutta.

Valtioneuvoston istunnon jälkeen pidetyssä hallituksen tiedotustilaisuudessa kuultiin pääministeri Petteri Orpoa, sisäministeri Mari Rantasta ja Rajavartiolaitoksen osastopäällikköä Markku Hassista.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä