Paikallisuutiset

Tasan 3 000 päivää ministerinä ollut pietarsaarelainen Anna-Maja Henriksson on kiertänyt kohukarikot ja sitkoa piisaa – "Tuntee hyvin arvonsa ja pitää kaikki langat käsissään"

Politiikassa päättäjiä tulee ja menee, mutta joistakin muodostuu kestohyödykkeitä. Rkp:n puheenjohtajana vuodesta 2016 jatkanut oikeustieteen kandidaatti Anna-Maja Henriksson on maamme pitkäaikaisin oikeusministeri. Hallituksen rasismikohussa nykyinen opetusministeri taas vain vahvisti asemiaan. Kielikysymykset jäivät syrjään ja puolue neuvotteli siitä, miten koko hallitus kunnioittaa ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta.

Pietarsaarelainen Anna-Maja Henriksson valittiin eduskuntaan vuonna 2007. Vuonna 2016 hänet valittiin ensimmäisenä naisena RKP:n puheenjohtajaksi ja hän on hoitanut puheenjohtajan tehtävää siitä asti. Kuva: null

Kuluvana kesänä rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson joutui uransa tiukimpaan paikkaan. Uusi hallitus oli keskellä rasismikohua, ja koko hallituksen jatko oli pienestä, mutta sisukkaasta hallituspuolueesta kiinni.

Puheenjohtajan oli selvitettävä kannattajilleen, miksi hallituksessa pitäisi pysyä,

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä