Paikallisuutiset

Terroristien pelätään iskevän Ruotsiin

Britannian ulkoministeriö varoittaa sunnuntaina päivitetyssä Ruotsin-matkustustiedotteessaan terrori-iskujen mahdollisuudesta. Tiedotteen mukaan terroristit pyrkivät erittäin todennäköisesti iskemään Ruotsissa.

Ministeriö varoittaa, että iskut saattavat olla summittaisia ja niitä saatetaan tehdä myös paikoissa, joissa ulkomaalaiset käyvät. Siksi Ruotsissa oleilevia kannustetaan pysymään tarkkaavaisina julkisilla paikoilla.

Kävelykatu Tukholmassa 24. elokuuta 2019. Kuva: Emmi Korhonen

Matkustustiedotteen mukaan Ruotsin viranomaiset ovat onnistuneesti estäneet useita suunniteltuja iskuja ja tehneet lukuisia pidätyksiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös Yhdysvaltojen ulkoministeriö muutti matkustustiedotettaan jo heinäkuussa kohonneen terrorismin uhan vuoksi. Tiedotteessa sanotaan terroristien voivan iskeä varoittamatta esimerkiksi hotelleihin, ravintoloihin, ostoskeskuksiin, kirkkoihin, lentokentille tai muihin julkisiin paikkoihin.

Ruotsin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Henrik Landerholm sanoo sunnuntaina julkaistussa lausunnossaan Ruotsin turvallisuustilanteen huonontuneen ja maahan kohdistuvan uhkatason nousseen muun muassa Koraanin polttamisten vuoksi. Hän kertoo hallituksen ja vastuuviranomaisten seuraavan tilanteen kehittymistä.

Landerholmin lausunnossa opastetaan myös ulkomailla olevia ruotsalaisia ja Ruotsiin liittyviä yrityksiä erityiseen varovaisuuteen.

Ruotsin ja monien muslimimaiden välit ovat kiristyneet sen jälkeen kun useissa mielenosoituksissa on häpäisty Koraani muun muassa sytyttämällä sen sivuja tuleen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä