Kotimaa

Tiistaina tulee sade- ja ukkoskuuroja monin paikoin

Tiistaina on tiedossa monin paikoin sade- ja ukkoskuuroja. Voimakkaimmista sateista varoitetaan Pohjois-pohjanmaan länsiosassa ja Länsi-Lapissa. Lämpötilat ovat 20 asteen paikkeilla.

Sää jatkuu tiistaina epävakaisena. Sade- ja ukkoskuuroja tulee monin paikoin, kertoo päivystävä meteorologi Jani Parviainen Ilmatieteen laitokselta.

Voimakkaimmat kuurot tulevat maan pohjoisosassa. Voimakkaista sateista varoitetaan Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa ja Länsi-Lapissa.

Toinen ukkoskuurojen alue on tiistaina Itä-Suomessa, jossa ukkoskuurojen yhteydessä voi esiintyä ukkospuuskia. Kuuroissa vettä voi sataa 10–30 millimetriä, Länsi-Lapissa paikoin enemmänkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lämpötilat ovat tiistaina 20 asteen paikkeilla. Maan keski- ja kaakkoisosassa voidaan paikoitellen päästä 22 asteeseen. Maan pohjoisosassa lämpötilat ovat 15 ja 20 asteen välillä.

Metsäpalovaroitus on voimassa tiistaina maan eteläosassa sekä Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Ahvenmaalla ja paikoin Lapissa.

Keskiviikkona säähän ei ole tulossa suuria muutoksia. Lämpötilat ovat pitkälti tiistain lukemissa.

– Keskiviikko on hieman tiistaita poutaisempi päivä maan etelä- ja keskiosassa. Yksittäisiä sadekuuroja voi muodostua sinne tänne, mutta pääosin on poutaista tai puolipilvistä, sanoo päivystävä meteorologi Parviainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maan pohjoisosassa on epävakaisempaa ja sade- ja ukkoskuuroja tulee monin paikoin. Erityisesti Länsi-Lappiin on odotettavissa kuuroja.

Loppuviikosta sää muuttuu epävakaisemmaksi, erityisesti Lapissa. Lämpötilat pysyvät loppuviikosta pitkälti tiistain ja keskiviikon lukemissa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä