Kokkola-lehti

Tilauksessa hyvää säätä ja iloisia ihmisiä - Kokkolan Iltatori juhlii jo neljännesvuosisataansa

Ihanan upea kesäkausi on käsillä, luvassa on vaikka ja mitä mukavaa. Kokkolan Matkailuoppaat ovat jo lähtökuopissaan. Kaikkiaan yli kaksikymmentä ammattiopasta on valmiina tarjoamaan parastaan ja kylvettämään halukkaita historian hippusilla, alueellisilla tositarinoilla ja huikeilla kaupunkilegendoilla.

Iltatorien aikaan, eli 7. kesäkuuta ja liki elokuun loppuun kestävällä ajanjaksolla on tarjolla Matkailuoppaiden vetämiä keskiviikkopromenadeja. Vanhan Kalahallin kulmilta keskiviikkoisin lähdetään kello 19.00. reilun tunnin mittaiselle kävelylle.

Vitosella pääsee sukeltamaan historiaan, niinkö se menee?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– No, näin voi sanoa, nauraa iloinen Elisa Maunumäki.

Matkailuoppaiden sihteeri muistuttaa, että kesän aikana on mahdollista saada opastettuja kierroksia myös niin Kälviällä, Lohtajalla kuin Ullavassakin. Ullavaan pääsee bussilla 29.6. ja Lohtajalle 4.8.

Kokkolan historiaa ja nykyaikaa voi katsella halutessaan bussin ikkunasta. Kantakaupungin alueella ilmaisia bussikiertoajeluja järjestetään heinä- ja elokuun aikana.

Kristiina Teerikangas kertoo, että Matkailuoppailla uutuutena tänä kesänä ovat Tapulikaupungin tarinat, ne on mahdollista kokea niin kesä-, heinä-, ja elokuussa. Barkassilla on luvassa pienoisnäytelmiä heinäkuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tänä kesänä meillä on teemana Halkokarin kahakka, tarinallisuus ja pienoisnäytelmämme ovat siltä ajalta ja pääsemme kohottamaan voiton maljat osallistujien kanssa, naurahtaa Teerikangas.

Kavalkadi, Tapulikaupungin tarinat elävät ja ovat kullakin esityskerralla hiukan eri variaatioita. Matkailuoppaat toteavat, että osallistua kannattaa useammankin kerran kesässä.

– Nyt tilauksessa on hyvää säätä ja paljon iloisia ihmisiä. Sade voisi osua vaikka yöaikaan. Ulkoilmatapahtumat ovat aina todella riippuvaisia säistä. Toivottavasti ihmiset jälleen löytäisivät mukaviin kesäisiin tapahtumiin mitä järjestetään, toivoo Matkailuoppaiden puheenjohtaja Teerikangas

Paitsi että Kokkolan Matkailuoppailla on järjestettyjä kesäopastuksia, pystyy heiltä tilaamaan pienemmille ja isommillekin ryhmille halutunlaisia opastuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Huippusuositut hautausmaakierrokset “Hautakivien kertomaa” toteutetaan tänäkin kesänä. Hautausmaakierroksilla Matkailuoppaiden yhteistyökumppanina toimii seurakunta. Hautausmaakierrokset ovat ilmoitettuina sunnuntaina Marian ja Elisabethin hautausmailla.

Keskiviikkoiset Iltatorit palaavat jälleen talviuniltaan. Ensimmäinen iltatori tälle kesälle käynnistyy 7.6. Tänä vuonna onkin erityistä juhlantuntua, sillä Iltatori juhlii neljännesvuosisataansa eli 25-vuotisjuhlaa.

– Meillä on monenlaista mukavaa ohjelmaa tiedossa. Yhdistysten torilla aloitetaan. Jälleen ovat kaikki isommat ja pienemmät torimyyjät enemmän kuin tervetulleita, muistuttaa torivastaava Gun Isosalo.

Isommat toripaikat voi varata ennakkoon torivastaavalta, pienemmät paikat saa lunastaa saapumisjärjestyksessä ja myyntikojunsa torille sovittaen.

– Kello 16 virallisesti Iltatori käynnistyy, mutta hyvin jo iltapäivä kahden aikaan alkaa myyjiä saapumaan, mikäli vanhat merkit paikkaansa pitävät. Toivotaan vain hyvää säätä, sanoo torivastaava.