Paikallisuutiset

UPM aloittaa muutosneuvottelut kaikilla suomalaisilla sahoillaan sekä sellu- ja painopaperitehtaillaan – lomautus uhkaa lähes 2 300:aa työntekijää

Pietrsaaressa UPM:llä on sellutehdas ja saha. UPM myi Pietarsaaren paperitehtaan ruotsalaiselle pakkauspaperivalmistajalle Billerudille vuonna 2012.

Metsäyhtiön mukaan neuvotteluilla varaudutaan mahdolliseen tuotannon sopeuttamiseen, jos toimintaympäristön epävarmuus jatkuu.

Metsäyhtiö UPM aloittaa muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista UPM Pulpin, UPM Timberin ja UPM Communication Papersin liiketoiminta-aloilla.

Yhtiön mukaan neuvotteluilla varaudutaan mahdolliseen tuotannon tilapäiseen sopeuttamiseen liiketoimintojen suomalaisissa yksiköissä, jos toimintaympäristön epävarmuus jatkuu.

Neuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita. Yhteensä ne koskevat lähes 2 300:aa työntekijää. Pietrsaaressa UPM:llä on sellutehdas ja saha. UPM myi Pietarsaaren paperitehtaan ruotsalaiselle pakkauspaperivalmistajalle Billerudille vuonna 2012.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mahdolliset lomautukset voisivat yhtiön mukaan ajoittua UPM Pulpin ja UPM Timberin osalta ajalle 1.7.–31.12.2024 ja UPM Communication Papersin osalta ajalle 1.9.2024–28.2.2025. Lomautukset voisivat toteutua vaiheittain ja kestää yhteensä korkeintaan 90 päivää.

UPM ilmoitti myös viime marraskuussa aloittavansa muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista varautuakseen toimintaympäristön epävarmuuden jatkumiseen. Tuolloin lomautusuhan kerrottiin koskevan yli 2 000:ta työntekijää liiketoimintayksiköissä UPM Pulp, UPM Timber, UPM Communication Papers ja UPM Biofuels.

Aiemmin viime vuonna UPM kävi lomautuksia koskevia muutosneuvotteluja myös UPM Specialty Papers-, UPM Plywood-, UPM Raflatac- ja UPM Biocomposites -liiketoiminnoissa sekä UPM Raumacell-yksikössä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä