Ulkomaat

Venäläismedia: Venäjän Wagner-joukkojen komentaja Jevgeni Prigozhin on kuollut lento-onnettomuudessa

Kuvassa Jevgeni Prigozhin Wagner-sotilaiden hautausmaalla Krasnodarissa Etelä-Venäjällä huhtikuussa. Kuva: Handout

Yksityisten Wagner-sotajoukkojen johtaja Jevgeni Prigozhinin nimi löytyy pudonneen venäläiskoneen matkustajalistalta, kertovat venäläismediat.

Muun muassa uutistoimisto Tass perustaa tietonsa Venäjän ilmailuviranomaisten tietoihin.

Uutistoimisto AFP kertoi aiemmin, että Prigozhin olisi ollut koneen matkustajien joukossa, mutta täsmensi sittemmin, että tämän nimi oli koneen matkustajalistalla. Vielä ei ole siis vahvistettu, että Wagner-johtaja olisi kuollut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kymmenen ihmisen kerrotaan kuolleen, kun Moskovasta Pietariin matkalla ollut yksityiskone syöksyi alas Tverin alueella. Kone oli Embraer Legacy.

Kuolleiden joukossa oli kolme miehistön jäsentä.

Prigozhinin olinpaikka on ollut epävarma siitä lähtien, kun Prigozhinin johtamat Wagner-joukot aloittivat kapinan Venäjän asevoimia vastaan kesäkuun 23. päivänä.

Palkkasoturiyhtiö Wagnerin joukot pääsivät etenemään kesäkuun lopulla etelän suunnasta vain noin 200 kilometrin päähän Moskovasta, mutta sitten Wagner-johtaja Prigozhin määräsi keskeyttämään kapinamarssin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kreml ja Prigozhin pääsivät tuolloin ainakin julkisuudessa sopimukseen, vaikka Venäjän presidentti Vladimir Putin oli aiemmin ehtinyt jo julistaa Prigozhinin ja Wagnerin syyllistyneen maanpetokseen.

Wagner-joukot ovat sotineet muun muassa Ukrainassa. Joukot ovat aktiivisia myös eri Afrikan maissa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä