Mielipiteet

Virpi Ali-Haapala: Maalaisjärki käteen metsäasioissa

Suomen pinta-alasta on 75 % metsää, ja jos otetaan mukaan ns. joutomaat, on prosentti 86. Euroopan suojelluista metsistä noin 50 % löytyy Suomesta ja Ruotsista. Tosiasia on, että Suomi on Euroopan metsäisin maa.

Etelä-Euroopan maat ovat hävittäneet omat metsänsä ja aikovat tukeutua meidän metsiimme omana hiilinielunaan. Nyt väitetään, että Suomen pitäisi ostaa hiilinieluja ja maksaa korvauksia EU:lle Suomen hiilinielujen ja luonnon monimuotoisuuden väitetystä romahtamisesta.

Tässä ei ole mitään järkeä ja tällaista laskelmaa ei todellakaan saa hyväksyä! Nyt on jossakin Excelissä vika!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos tämä hullutus menee eteenpäin, tarkoittaa se sitä, että Suomalainen metsäteollisuus tulee kärsimään. Suomalainen metsäteollisuus on yksi Suomen hyvinvoinnin selkäranka, verotuloja metsäala kerää noin 3,6 miljardia vuodessa.

Jos tämä selkäranka katkaistaan tai vaurioitetaan, on seurauksena tehtaiden sulkemisia ja työttömyyttä. Tämä ei voi olla vaikuttamatta meidän hyvinvointiimme!

Me Suomalaiset elämme metsästä ja me viihdymme metsässä. Metsä on meille taloudellisesti tärkeä, mutta se on meille myös lepopaikka, virkistyspaikka. Me marjastamme ja metsästämme metsissä, me elämme metsässä. Me suojelemme metsiämme, me hoidamme metsiämme.

Kirjoittaja on kansanedustajaehdokas (kd.) Toholammilta.