Paikallisuutiset

Yö Pormestarinkadulla Kokkolan vanhassa kaupungissa, Neristanissa. Kuva: Jukka Lehojärvi

Ykspihlaja ja Neristan kisaavat Vuoden kaupunginosan tittelistä — Tärkein kriteeri on aito urbaanius

Kokkolan Ykspihlajaa ja Neristania ehdotettu Vuoden kaupunginosaksi.

Vuoden kaupunginosa -kilpailuun saapuneiden ehdotusten määrässä tehtiin ennätys. Kotiseutuliittoon saapui määräaikaan mennessä peräti 330 kaupunginosaa koskevaa rakkaudentunnustusta.

Ykspihlajaa kuvaillaan ehdotuksessa näin: Siellä tuntee suurta rauhaa yksin ja ihmisten keskellä. Kaikki on vähän rempallaan ja sekaista, mutta semmoista se on kun yhdessä tehdään. Kun ajattelen Ykspihlajaa, tunnen suurta onnellisuutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Neristania koskevassa ehdotuksessa kaupunginosaa kuvaillaan näin: Se on kaupungin osa joka suorastaan yhdistää menneen ja nykyisen kokkolan ja korostaa sitä kuinka monin tavoin Kokkola on merestä noussut kaupunki.

Suomen Kotiseutuliitto etsii vuosittain kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat aktiivisia, ja alueella on hyvä asua. Toiminta on monipuolista, kestävää ja kaikille avointa ja sitä on suunnattu erilaisille ihmisille. Vuoden kaupunginosassa on mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen, turvallista elää ja mahdollisuuksia yrittää.

Kuka tahansa saattoi ehdottaa palkittavaa aluetta – omia kulmia, lomakohdetta, naapurikaupunginosaa tai henkistä kotia. Tärkein kriteeri on alueen aito urbaanius.

Tänä vuonna painotetaan lisäksi alueen elävää kulttuuriperintöä eli aineetonta kulttuuriperintöä ja perinteitä, jotka ovat läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa. Elävä perintö voi olla esimerkiksi tietoja ja taitoja, tapoja ja perinteitä, jotka yhteisöt tunnistavat osaksi omaa kulttuuriperintöään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eniten, kaikkiaan 55 huolellisesti kirjattua ehdotusta, laadittiin tänä vuonna Espoon Otaniemen puolesta.

Viime vuonna voittaneen Vanhan Rauman puolesta tehtiin jälleen 24 ehdotusta. Kotkan Sunila sai 16 ehdotusta, samoin Helsingin Jätkäsaari.

Voittaja julkistetaan Flooran päivänä, 13. toukokuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä