Pidä älypuhelimestasi huolta suojaamalla se oikein

Kuva:

MAINOS -

 

Älypuhelin kulkee yhä useamman ihmisen mukana päivän jokaisena hetkenä. Se altistuu siis jatkuvasti iskuille, naarmuille ja lialle. Puhelimen korjauttaminen tai uuden ostaminen on kallista puuhaa. Sen vuoksi puhelin kannattaa suojata hyvin.

Markkinoilla on jos jonkinlaista suojakuorta ja -koteloa – eri mallisia ja monenlaisista materiaaleista valmistettuja. Puhelimen kuorista ja -koteloista käytetään monenlaisia nimiä. Erilaiset suojat voi kuitenkin jakaa karkeasti kahteen kategoriaan niiden tyypin mukaan:

1) Suojakuoret suojaavat puhelimen takaosan ja reunat. Silikonista valmistetut kuoret ovat kevyitä ja taipuisia. Muista materiaaleista valmistetut kuoret ovat yleensä jäykempiä ja voivat olla hieman painavampia.

2) Suojakotelot suojaavat puhelimen takaosan ja reunojen lisäksi puhelimen näytön. Lompakkomallisissa koteloissa on lisäksi paikkoja maksukorteille ja usein myös seteleille.

Muovirunkoinen puhelin tarvitsee tukevat suojat

Nykyään joissakin edullisemmissa puhelinmalleissa puhelimen runko on valmistettu metallin sijaan muovista. Tällöin vaarana on, että puhelin taipuu taskussa. Jos säilytät muovirunkoista puhelinta taskussa, kannattaa ehdottomasti hankkia tukevat suojakuoret puhelimen suojaksi. Esimerkiksi OnePlus on julkaissut puhelimistaan edullisemman OnePlus Nord tuotesarjan, jossa monia ominaisuuksia on karsittu. Kun esimerkiksiOnePlus 9 jaOnePlus 9 Pro -malleissa on metallirunko, onOnePlus Nord,OnePlus Nord N10 ja sarjan edullisimmassa ja uusimmassaOnePlus Nord N100 -mallissamuovirunko ja muitakin ominaisuuksia on karsittu.

Minkälaiset suojat puhelimelle?

Minkälaiset suojat puhelimelle sitten pitäisi valita? Aivan ensiksi kannattaa pohtia omia tarpeita. Pitääkö puhelimen esimerkiksi mahtua taskuun. Pitäisikö siinä olla tilaa luottokorteille ja seteleille. Olisiko hyvä, että kuori suojaisi puhelimen reunojen ja takaosan lisäksi myös näytön.

Kun näihin asioihin on keksinyt vastaukset, voi alkaa pohtia, mistä materiaalista tehdyt kuoret haluaisia. Puhelimen suojakuoria valmistetaan monista materiaaleista. Yleisimpiä ovat erilaiset muovit, silikoni, nahka ja keinonahka. Kuorissa käytetään myös erikoisempia materiaaleja kuten puuta ja lasia. Kaikilla näillä materiaaleilla on erilaisia ominaisuuksia ja erilainen tuntuma ja visuaalinen ilme. Usein suojakuorissa käytetään samanaikaisesti useaa materiaalia, esimerkiksi reunat voivat olla joustavaa silikonia ja takaosa kovamuovia tai jotain muuta materiaalia.

Jälleen siis kannattaa pohtia omia tarpeita. Haluaako edulliset, helposti vaihdettavat kuoret, joita voi vaihdella fiiliksen tai vaikkapa asun mukaan. Silloin esimerkiksi silikonista valmistetut kuoret voivat olla hyvä vaihtoehto. Tai jos tykkää käyttää aina samoja kuori, voi valita esimerkiksi ajattoman tyylikkäät nahasta tai tekonahasta valmistetun suojakotelon. Jos taas puhelimen täytyy kestää paljon iskuja, voivat kovamuoveista valmistetut kuoret olla sopiva vaihtoehto.

Taipuisat silikonikuoret ja TPU-kuoret ovat edullinen vaihtoehto

Silikoni ja TPU ovat hyvin samankaltaisia materiaaleja. Molemmat ovat kestäviä, kevyitä ja taipuisia. Ne ovat halkeamattomia ja antavat hyvän pidon, joten puhelin ei luiskahda kädestä niin helposti. Silikonista ja TPU:sta valmistetut kuoret ovat ohuita, joten niiden kanssa puhelin mahtuu hyvin taskuun tai laukkuun. Kevyt kuori ei myöskään juurikaan lisää puhelimen painoa.

Kuoret suojaavat puhelimen takaosan ja reunat pieniltä kolhuilta ja naarmuilta sekä pölyltä. Puhelimen näyttöä ne eivät suojaa, joten se kannattaa suojata panssarilasilla. Ennen ostamista on tärkeää varmistaa, että kyseinen panssarilasi sopii yhteen suojakuorien kanssa.

Parasta silikonikuorissa ja TPU-kuorissa on, että ne ovat edullisia ja helposti vaihdettavia. Niitä voi siis halutessaan ostaa useita erilaisia, ja vaihdella fiiliksen mukaan. Kuoria on myös helppo hoitaa. Ne voi pestä juoksevan veden alla tai mietoa pesuainetta käyttäen.

Kuoria löytyy varmasti jokaiseen makuun. Läpinäkyvät silikonikuoret jättävät puhelimen oman värin näkyviin. Joissain läpinäkyvissä kuorissa on hieman kuviointia, jolloin puhelimen oma väri korostaa kuviota kauniisti. Silikoni- ja TPU-kuoria on saatavilla värillisinä ja kaikilla mahdollisilla kuvioinneilla, myös kohokuvioinnilla. Erityisen trendikkäitä ovat marmorikuvioidut suojakuoret.

 

Kännykkäkotelot ja suojakuoret suojaavat puhelimen takaosan ja reunat

Suojakuoria valmistetaan monista muistakin materiaaleista kuin silikonista ja TPU:sta. Usein niissä käytetään muoveja, joiden lisäksi kuoren pinnassa voidaan käyttää esimerkiksi nahkaa, lasia ja puuta. Jos esimerkiksi tarvitsee kovempiakin iskuja kestävän kuoren, on PC-kovamuovista valmistettu kotelo hyvä vaihtoehto. Aidosta puusta valmistettu kotelo taas antaa puhelimelle ainutlaatuisen ja tyylikkään ulkonäön. Joidenkin suojakuorien takaosassa on ohut lasi, joka tekee kuoresta kiiltävän ja suojaa kuvaa naarmuuntumiselta.

Näistä muista materiaaleista valmistetut suojakuoret ja -kotelot ovat jäykempiä ja usein painavampia kuin silikoniset kuoret. Ne voivat olla myös paksumpia ja siten tehdä puhelimesta kookkaamman. Kuoret suojaavat puhelimen reunat ja takaosan. Niiden kanssa on suositeltavaa käyttää panssarilasia tai suojakalvoa, joka suojaa näyttöä naarmuilta ja kolhuilta. Käyttämällä yhtä aikaa suojakuorta ja panssarilasia, saa koko puhelimelle kattavan suojan.

Panssarilasit ja suojakalvot suojaavat puhelimen näytön naarmuilta

Panssarilasi antaa erinomaisen suojan puhelimen näytölle. Laseista on saatavilla kahta tyyppiä. Tavalliset lasit eivät peitä puhelimen koko etupaneelia, joten niiden kanssa voi käyttää suojakuorta. Koko etupaneelin peittävien panssarilasien kanssa ei voi käyttää suojakuoria, koska kuori saattaa aiheuttaa panssarilasiin halkeamia. Kannattaa siis olla tarkkana panssarilasiostoksilla, jotta ostaa varmasti oikeanlaisen.

Tarkkana kannattaa olla myös panssarilasin laadun suhteen. Laadukas panssarilasi valmistetaan oikeasta karkaistusta lasista. Lasi on käsitelty kemiallisesti, jolloin siitä on saatu 9 kertaa kovempaa kuin tavallinen lasi. Hyvälaatuinen panssarilasi ei naarmuunnu helposti eikä sumenna puhelimen näyttöä.

Muoviset suojakalvot suojaavat puhelimen näyttöä pieniltä naarmuilta, lialta ja sormenjäljiltä. Muovi on paljon pehmeämpi materiaali kuin karkaistu lasi, joten se ei anna näytölle yhtä hyvää suojaa naarmuja ja iskuja vastaan kuin panssarilasi. Suojakalvon etu on se, että se on helposti asennettava, ohut ja edullinen.

 

Suojakotelot suojaavat myös puhelimen näyttöä

Kun halutaan, että kuori suojaa myös puhelimen näyttöä, on suojakotelo hyvä vaihtoehto. Suojakotelosta voidaan käyttää myös esimerkiksi nimeä flip cover -kuori. Flip cover -kuoren idea on suojata puhelin tehokkaasti, mutta niin ettei puhelimeen tule juurikaan lisää paksuutta. Tämänkaltaisten kuorien kanssa puhelin siis voi mahtua edelleen taskuun.

Tällainen kuori suojaa puhelimen reunat ja takaosan, minkä lisäksi siinä on avattava läppä, joka suojaa näyttöä naarmuilta ja iskuilta. Myös suojakotelon kanssa on kuitenkin suositeltavaa käyttää panssarilasia, koska jos puhelin tippuu maahan läppä auki, näyttö voi haljeta.

Suojakuoren läppä toimii myös kätevänä tukena, jota vasten puhelimen voi asettaa vaakatasoon esimerkiksi videoiden katsomista varten. Joidenkin kuorien läpässä on kätevä ikkuna, josta näkee kellonajan ja ilmoitukset läppää avaamatta. Flip cover -kuorissa ei tavallisesti ole paikkoja maksukorteille tai rahoille. Jos ei halua kuljettaa mukana erillistä lompakkoa, on lompakkokotelo hyvä vaihtoehto.

 

Lompakkokotelossa on paikkoja maksukorteille

Lompakkokotelot suojaavat puhelimen joka puolelta, minkä lisäksi niissä on paikkoja maksukorteille ja usein myös seteleille. Kotelon kansi toimii kätevänä tukena, jota vasten puhelimen saa pystyyn esimerkiksi videoiden katsomista varten. Kansi sulkeutuu yleensä magneetilla.

Lompakkokotelossa voi olla taskuja maksukorteille yhdestä jopa lähes pariinkymmeneen. Niiden lisäksi voi olla paikkoja seteleille sekä vetoketjullinen tasku, jossa voi säilyttää vaikkapa kolikoita tai avaimia. Joissakin malleissa lompakko lähtee suojakuoresta kokonaan irti, jolloin kuorta voi käyttää myös ilman sitä. Joissakin lompakkokoteloissa on lisäksi hihna, jolla sen voi sitoa ranteeseen. Tämän kaltainen kotelo voi toimia iltalaukkuna.

Lompakkokoteloita valmistetaan esimerkiksi nahasta, tekonahasta ja kankaasta. Puhelimen kiinnike on tavallisesti valmistettu joustavasta TPU:sta tai silikonista. Lompakkokoteloita löytyy lukemattomissa eri väreissä, joten jokaiseen makuun ja tyyliin löytynee sopiva.

 

Suojakuorista ja -koteloista lyhyesti

Suojakuoret suojaavat puhelimen reunat ja takaosan. Ne ovat hyvä valinta, jos haluaa edulliset kuoret, joita on helppo vaihdella. Suojakuoret ovat käteviä siinäkin mielessä, että niiden kanssa ei tarvitse avata kotelon läppää nähdäkseen puhelimen näytön. Ne eivät myöskään tee puhelimesta kovin paljon paksumpaa.

Suojakotelot suojaavat myös puhelimen näyttöä. Ne tekevät puhelimesta hieman paksumman. Lompakkomalliset suojakotelot ovat oivallinen valinta, jos ei halua kuljettaa mukanaan erillistä lompakkoa. Tärkeimmät maksukortit mahtuvat puhelimen kuoriin.

Muista tarkistaa puhelimesi malli ennen kuoren tai panssarilasin ostamista

Kuoria, koteloita ja panssarilaseja ostaessa on erittäin tärkeää tarkistaa ensin oman puhelimen malli, jotta tulee ostettua oikeanlaiset suojat. Jos ei muista tarkkaa mallia, sen voi tarkistaa puhelimen asetuksista. Kaikki puhelinmallit ovat erilaisia muotoilultaan. Siksi kuoret ovat aina mallikohtaisia. Toiselle mallille tarkoitetut kuoret eivät istu puhelimeen hyvin, eivätkä siten suojaa sitä kunnolla ja voivat estää sen toimintojen käyttämisen. Tärkeää on myös varmistaa, että ostettava panssarilasi on yhteensopiva suojakuorten kanssa.

Suojaapuhelin.fi

Laajan valikoiman erilaisia puhelinten suojakuoria, lompakkokoteloita, panssarilaseja ja muita suojia löydät suomalaisestaSuojaapuhelin.fi -verkkokaupasta. Suojaapuhelin.fi -verkkokaupasta saat puhelimen suojat aina edullisesti ja nopealla toimituksella.