MAINOS

Jatkuuko mökkikauppa yhtä vilkkaana kuin viime kesänä?

MAINOS - VertaaLainaa.fi -

Mökkikauppa kävi vilkkaana viime kesänä ja kysyntää oli enemmän kuin tarjontaa. Mökkikaupan odotetaan lähtevän tänäkin keväänä vauhdikkaasti liikkeelle. Mökkien kova kysyntä on nostanut myös niiden hintaa, mutta hinnan nousu ei ole ostajia säikäyttänyt.

Mökkikaupan kasvu alkoi selkeästi koronapandemian alkamisen aikaan. Etätyöt lisääntyivät ja kotona vietettiin huomattavasti enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Monet kaipasivat vaihtelua ja luontoa ympärilleen, kun rajoitukset estivät monella tapaa normaalia arkea. Nyt rajoitukset ovat suurelta osin poistuneet, joten nähtäväksi jää, onko tällä kuinka paljon vaikutusta tulevan kevään mökkikauppaan? Toisaalta monet ovat jatkaneet etätöiden tekemistä rajoitusten purun jälkeenkin, joten odotettavissa on kysyntää ympärivuotisesti asuttaville kakkoskodeille tänäkin vuonna.  

Mökkiremontti vakuudettomalla kulutusluotolla

Mökkibuumin lisäksi mökkiremonttien määrä on ollut viimeisen parin vuoden ajan selkeässä kasvussa. Remonttia vaativiin muutostöihin on kiinnitetty aikaisempaa enemmän huomiota, kun siellä ollaan pidempiä aikoja.

Mökin remontoiminen muutostöineen voi maksaa kuitenkin useita tuhansia euroja, joten ulkopuoliselle rahoitukselle saattaa olla tarvetta, jotta kaikki muutokset pystytään tekemään ajallaan. VertaaLainaa.fi lainavertailupalvelusta kerrotaan, että tyypillisesti mökin remontoimiseen haetaan vakuudetonta kulutusluottoa. Kun haet lainaa netistä Vertaalainaa.fi palvelun kautta, lainahakemus kilpailutetaan jopa 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Yksi lainahakemus tavoittaa hetkessä useita lainantarjoajia eikä lainanhakijan tarvitse itse hakea lainaa netistä kuin yhdestä paikasta.  

Loma-asunnon vaatimukset ovat muuttuneet

Edelleen loma-asuntomarkkinoilta löytyy oma asiakaskuntansa mummonmökkien sekä kesäasunnon ostajille, mutta selkeästi vaatimukset mökin suhteen ovat muuttuneet. Loma-asunnon varustetason halutaan olevan hyvin samanlainen kuin kotona. Mökillä vietetään entistä enemmän aikaa ja tehdään myös töitä. Tästä syystä mökin halutaan olevan käytössä ympäri vuoden ja mökin nettiyhteyden on oltava hyvä.

VertaaLiittymät.fi sivuston mukaan viimeisen kahden vuoden aikana asiakkailta on tullut runsaasti kysymyksiä juuri mökille hankittavasta liittymästä. Puhelinliittymiä sekä nettiliittymiä myös vertaillaan ja kilpailutetaan aikaisempaa enemmän, mikä kertoo siitä, että asiakkaat haluavat käyttöönsä nopeasti toimivat liittymät ilman, että niistä tarvitsee maksaa kallista hintaa.

Vain harva haluaa mökille kiinteää laajakaistayhteyttä tai valokuitua, varsinkin kun uusien 5G puhelinliittymien nopeudet on erittäin suuret ja kuuluvuus on todella kattavaa. Palvelun Vertaaliittymät.fi puhelinliittymä vertailusta löydät myös suomen suosituimpien operaattoreiden 5G liittymät.