keskiviikko 22.3.2023 | 17:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lujabetonin valmisbetonitehdas käynnistyi Kärsämäellä

Ma 18.6.2018 klo 16:17 | päivitetty ma 16:28

Antti Savela

Lujabetonin korkean kapasiteetin betonitehdas Kärsämäellä on valmis ja tuotanto on käynnistynyt.

Investoinnin avulla Lujabetoni varmistaa jatkuvasti kasvavan Kärsämäen elementtituotannon sekä parantaa edellytyksiä valmisbetoniasiakkaiden palvelemisessa.

Tehtaan kapasiteetti riittää varmuudella sekä Kärsämäen tehtaan sisäiseen betonitarpeeseen että alueen valmisbetonikohteisiin, sillä tehdas valmistaa yli 90 kuutiota betonia tunnissa. Tehdas edustaa monipuolisesti uusinta teknologiaa ja siinä on täysautomaattinen etäohjaus, eli asema ei vaadi enää perinteistä ohjaushuoneessa istuvaa betonimylläriä.

Betonituotteita ja –elementtejä valmistava Pohjois-Pohjanmaan Kärsämäen elementtitehdas on koko toimintansa ajan kasvattanut tasaisesti elementtituotannon määrää.

Tuotannossa tarvittu valmisbetoni on toimitettu tähän asti yhtiön Haapajärvellä sijaitsevalta betoniasemalta, joka jatkossa keskittyy Haapajärven tehtaan betonitoimituksiin ja vahvistaa valmisbetonin tarjontaa niin, että Lujabetoni pystyy toimittamaan alueen suurimpienkin kohteiden valmisbetonit.

Tehtaan suunnittelu ja varsinainen rakentaminen alkoivat heti lokakuussa 2017 tehdyn investointipäätöksen jälkeen. Lujabetonin yksikönjohtaja Juha Kinnunen kertoo rakentamisprojektin menneen kokonaisuudessaan hyvin ja valmista tuli erittäin nopeasti, alle yhdeksässä kuukaudessa, suunnittelun aloituksesta valmiiseen tehtaaseen.

Uuden betoniaseman laitetoimittaja on suomalainen Steel-Kamet Oy Kalajoelta.

Voimakas kerrostalorakentamisen kasvu ja yleinen noususuhdanne ovat olleet Lujabetonin Kärsämäen tehtaan kasvun edellytyksiä.

– Tehdaslaajennuksen sekä uuden betoniasemainvestoinnin jälkeen voimme tavoitella tulevaisuudessa jopa 200 000 elementtineliömetrin vuosittaista tuotantoa. Uusi betoniasema mahdollistaa myös tuotannon laajentamisen kokonaan uusiin asuntorakentamisen ratkaisuihin, sanoo Lujabetonin yksikönjohtaja Juha Kinnunen.

Täydellä kapasiteetilla Lujabetonin Kärsämäen tehdas työllistää noin 150 henkilöä pääosin vakituisissa työsuhteissa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »