lauantai 24.7.2021 | 10:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Suomen suurin geokätköilytapahtuma tänään lauantaina Haapajärvellä

La 7.7.2018 klo 07:30

Antti Savela

HAAPAJÄRVI (KP)

Suomen suurin geokätköilytapahtuma järjestetään tänään lauantaina keskellä Suomea Haapajärvellä. Geokätköjä etsimään odotetaan jopa 1500-2000 alan harrastajaa.

Koska kätköjen etsijät ilmoittavat läsnäolonsa nimimerkillä ja saman nimimerkin suojiin voi kätkeytyä useita henkilöitä, tarkkaa osallistujamäärää ei kukaan vielä tiedä.

Tapahtumaa organisoimassa ollut Heli Allonen kertoo, että lauantaina etsitään noin 20 erityiskätköä, joista osa on piilotettu vaikeasti, osa helposti. Geokätköilyssä vaikeinta ei ole päästä kätkön viereen, sillä koordinaattien avulla paikan päälle pääsee helposti älypuhelimella tai varta vasten kätköilyyn tarkoitetulla gps-laitteella.

– Mutta sitten kätkön läheisyydessä alkavat haasteet. Jotta kätkön löytää, pitää ehkä ratkaista arvoitus tai vain etsiä. Tavallisesti kätköt laitetaan sellaisiin paikkoihin, joissa ihmiset viihtyvät ja joissa on luontoarvoja. Meilläkin kätköjä on muun muassa Tynnyrikoskella ja Härkäahonkoskella. Niihin vieraita viedään muulloinkin, Allonen toteaa.

Geokätköily on hauska harrastus, jossa kätkön etsimisen lisäksi viehättää harrastuksen sosiaalisuus. Niin sanotulla Mega-alueella eli kätkötapahtuman keskuksessa pyörii paljon harrastuksesta kiinnostuneita.

Haapajärven kätköilytapahtuman, Pull Togetherin keskuksena toimii Ronkaalan pesäpallostadion. Sinne tulee kyyditys raviradalta, joka on varattu vieraiden pysäköintialueeksi.

Tapahtuman järjestäjät kehuvat Haapajärveä aktiiviseksi geokätköilyn tyyssijaksi, jossa on satoja geokätköjä ja paljon lajin harrastajia.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »