sunnuntai 19.9.2021 | 05:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ukkonen keskeytti Kokkolassa venetsialaisjuhlan hetkeksi – Rankkasateesta huolimatta huominen Suntin Soutu on kuivalla maalla

Pe 24.8.2018 klo 20:08 | päivitetty la 10:01

Minna Mustonen

Kokkolan venetsialaiset ei ainakaan perjantaina vielä antanut parastaan. Torille oli kello 18.00 mennessä saapunut vain kourallinen ihmisiä, vaikka juhlan alkusanat lausui kaupunginjohtaja Stina Mattila ja heti perään kuultiin Kokkolasta tehty upea musiikkikappale. Syynä yleisökatoon oli oikutteleva sää. Kokkolan kaupunkikeskustan yllä roikkui ukkosmyräkkä, joka yltyessään keskeytti koko venetsialaisen vieton hetkeksi. Stina Mattila kertoi puheessaan, että lauantaina perinteisesti pidetty Suntin soutu on päätetty siirtää kuivalle maalle, sillä Sunti kärsii veden vähyydestä kuivan kesän jälkeen. Ironista sinänsä, sillä samanaikaisesti torin venetsialaisyleisö sai taivaalta niskaansa vettä tosissaan.

Lavamanageri Pekka Kuusansalon päätös pitää pieni tauko oli ihan perusteltu, sillä salamojen räiskeessä, kaatosateessa ei kukaan tuntenut oloaan turvalliseksi. Pienen tauon jälkeen juhlaa päästiin jatkamaan ja lavalla kruunattiin kuluvan vuoden miss Kokkolaksi Sanna Nieminen Kaustiselta ja perintöprinsessaksi Sara Ristimäki Seinäjoelta. Sanna Nieminen on ammatiltaan maatalouslomittaja ja hän edustaa vuoden ajan Kokkolaa mitä moninaisimmissa tapahtumissa.

– Voitto on ihana asia, mutta itse asiassa ihan sivuseikka. Sillä koko tämä matka tänne venetsialaisjuhlissa tapahtuvaan kruunaukseen asti on ollut äärimmäisen upeaa ja opettavaista, tuumivat molemmat missikandidaatit kruunausta odottaessaan.

Miss Kokkolaksi kruunattu Nieminen sai Kokkolalehden äänestyksessä annetuista 414 äänestä 47 prosenttia. Hänellä on jo huomenna venetsialaislauantaina ensimmäinen promootiokeikka Kokkolan edustajana. Mallitoimisto Matiné antaa palkinnossaan miss Kokkolalle koulutusta ja mentorointia.

20-vuotisjuhlavuottaan viettävä kokkolalainen sambakoulu Samba el Gambo esiintyi Venetsialaislavalla kahdeksan tanssijan sekä kolmentoista soittajan voimin.

Lisää venetsialaisista:

Osa Kokkolan Rautatienkadusta suljettiin liikenteeltä

Venetsialaiset on suuri juhla, sanoo Kokkolan kaupunginjohtaja – Myös Jutta Urpilaisen ja Juha Mustosen venetsialaiseen kuuluvat perhe ja tulet

Lasershow ei vesisadetta säiky – Ainutlaatuinen show nähdään Kokkolan venetsialaisissa

Kosek tuli Kokkolan Matkailun paikalle – Miksi Kokkolan matkailujohtaja Jaska Pensaari ei osallistu venetsialaisviikonlopun järjestelyihin?

Venetsialaisviikonloppu alkoi voimamiesten mittelöllä Kokkolan kauppatorilla – Katso videolta, kuinka reippaasti yli sadan kilon painot nousevat suorille käsille

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »