keskiviikko 22.3.2023 | 18:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Pohjoismaisella Taidekoululla puhutaan tiistaina taiteen merkityksestä

Ti 11.9.2018 klo 14:54 | päivitetty ti 14:55

Anni Saari

Pohjoismaisen Taidekoulun tiloissa järjestetään tiistaina ensimmäinen Waiting for Coffee -keskustelutilaisuus. Sen takana ovat slovenialaiset taiteilijat Tea Kovše ja Katja Vravnik, jotka työskentelevät parhaillaan Draken residenssissä.

Kovšen ja Vravnikin piti tulla Kokkolaan alun perin opettamaan Pohjoismaiselle Taidekoululle, mutta kaksi viikkoa ennen lähtöä he saivat tietää koulun sulkemisesta. Kun alkuperäinen idea kaatui, Kovše ja Vravnik ovat ideoineet Waiting for Coffee -tilaisuuksia.

– Kahvi on yhteen kokoontumisen metafora. Haluamme avata jälleen koulun ovet ja tuoda taiteilijoita ja taiteesta kiinnostuneita ihmisiä yhteen keskustelemaan taiteen merkityksestä ja tilanteesta koulun lakkauttamisen ympärillä, Kovše kertoo.

Kolmena peräkkäisenä tiistaina järjestettävissä tilaisuuksissa ideoidaan myös yhteistä suurta tapahtumaa. Se järjestettäisiin Pohjoismaisella taidekoululla.

Kovše ja Vravnik ovat perustajajäseniä GledališčeDELA -teatterissa. Kovše on kehittänyt menetelmän, joka yhdistää nukketeatteria ja nykytanssia. Kokkolassa kaksikko pitää blogia, jossa Kokko-niminen nukke nähdään eri puolilla kaupunkia.

Waiting for Coffee -tilaisuuksia järjestetään 11.9., 18.9. ja 25.9 kello 15-18.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »