maanantai 5.12.2022 | 07:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoella vaaditaan kaupunginjohtajan irtisanomista – 8 valtuutettua ja 3 varavaltuutettua allekirjoitti aloitteen

Ma 24.9.2018 klo 21:55 | päivitetty ti 11:05

Kalajoella on jätetty 8 valtuutetun ja 3 varavaltuutetun allekirjoittama valtuustoaloite, jossa vaaditaan kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin irtisanomista. Vaatimusta perustellaan luottamuspulalla.

Aloitteen jätti maanantai-iltana valtuuston kokouksessa valtuutettu Sami Salmu, joka myös luki aloitteen. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on Hanna Halmeenpää. Muut allekirjoittajat ovat valtuutetut Jenni Ekoluoma, Markku Isopahkala, Hannu Heikkilä, Vesa Hihnala, Antti Nikula, Arja Isokääntä sekä varavaltuutetut Meri Säteri, Juha Rauha ja Markku Pasanen.

Aloitteen allekirjoittajat esittävät, että kaupunginvaltuusto aloittaa kuntalain 43 pykälän mukaisen menettelyn kaupunginjohtajan irtisanomiseksi ja asettaa saman lain 35. pykälässä tarkoitetun tilapäisen valiokunnan valmistelemaan asiaa.

Allekirjoittajat perustelevat vaatimusta sillä, että kaupunginjohtaja on esittänyt toistuvaa piittaamattomuutta lain säädöksiä ja hallintosäännön määräyksiä kohtaan. He moittivat kaupunginjohtajaa muun muassa siitä, että hän ei ole tuonut esiin päätöksenteon kannalta keskeisiä tietoja.

Aloitteen jättäneet toteavat aloitteessaan, että kaupunginjohtaja on menettänyt heidän luottamuksensa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »