maanantai 5.12.2022 | 07:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jukka Puoskari ei kommentoi erottamisaloitetta – Kalajoen kaupunginvaltuustosta kerättiin 24 nimen lista kaupunginjohtajan tueksi

Ti 25.9.2018 klo 15:30 | päivitetty ti 17:46

Pia Räihälä

Kalajoen kaupunginvaltuustossa maanantaina jätetyn kaupunginjohtajan erottamisaloitteen mukaan kaupunginjohtaja Jukka Puoskari on muun muassa osoittanut toistuvaa piittaamattomuutta lain säädöksiä ja hallintosääntöä kohtaan, antanut päätöksenteon pohjaksi vääriä tietoja sekä kohdellut epäasiallisesti kaupungin henkilöstöä ja luottamushenkilöitä.

Epäluottamusta aiheuttaneina asioina esitetään muun muassa Tapionportin asemakaavan käsittely, elinkeino- ja maankäyttötoimikunnan toiminta sekä useiden ympäristö- ja maankäyttöpalvelujen keskeisten virkamiesten irtisanoutumiset.

Työmatkalta tavoitettu Jukka Puoskari on hyvin lyhytsanainen erottamisaloitteen suhteen.

– Ei minulla ole juuri kommentoitavaa, enkä ole hirveästi paneutunut aloitteen perusteluihin. On päätöksentekijöiden asia katsoa, antaako aloite aihetta toimenpiteisiin.

Kaupunginjohtaja ei myöskään lähde pohtimaan erottamisaloitteen vaikutusta työhönsä.

– Hommia hoidetaan siihen asti kun toisin todetaan, hän kuittaa.

Erottamisaloitteen takana on vihreiden koko kolmihenkinen valtuustoryhmä sekä yksi varavaltuutettu, keskustasta viisi varsinaista valtuutettua ja yksi varavaltuutettu sekä perussuomalaisten varavaltuutettu.

Erottamisaloite on poikinut myös vastareaktion. Medialle toimitettiin tiistaina nimilista 24 valtuutetusta ja varavaltuutetusta, jotka tukevat Jukka Puoskaria kaupunginjohtajana ja ovat sitä mieltä, että työrauha Kalajoen kaupungin asioiden hoitamisessa tulee palauttaa nopeasti. Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Heikkilä Miika, Hänninen Sami, Joensuu Lasse, Myllylä Raili, Mäntymäki Ritva, Niemelä Mari, Niemelä Kullervo, Puusaari Alpo, Pöyhtäri Tomme, Rahkola Mauno, Siermala Jaana, Vuotila Aulis, Alho Sirkka, Hukka Kauko, Kinare Eero, Tuliniemi Juha, Arvo Jouko, Mölsä Sami, Ojala Tapani, Rahkola Juha, Saari Hanna, Ainali Veli, Ainali Jarmo ja Puhto Suvi.

– Aika moni valtuutettu on ollut enemmän tai vähemmän järkyttynyt tästä. Itse olen aina arvostanut Jukka Puoskaria siitä, miten hän on vienyt Kalajoen kaupungin asioita eteenpäin, kommentoi keskustan valtuustoryhmä varapuheenjohtajana toimiva Miika Heikkilä.

Kalajoen valtuustossa on 35 jäsentä.

Uutista päivitetty kello 16.08: nimilista kaupunginjohtajaa tukevista valtuutetuista.

Uutista päivitetty kello 16.20: tukilistassa 24 nimeä, lisätty Ainali Jarmo ja Lehto Suvi.

Uutista päivitetty kello 17.44: Suvi Lehdon nimi korjattu Suvi Puhdoksi.

Lue uutinen erottamisaloitteesta:

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »