tiistai 20.8.2019 | 01:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kredu ja Kokkotyösäätiö yhteishankkeeseen Pietarsaaressa ja Uusikaarlepyyssä

Joni Mäki-Petäjä Keskipohjanmaa+
Pe 25.1.2019 klo 13:19 [päivitetty pe 13:19]

Kredu (Kristliga folkhögskolan i Nykarleby) on saanut Opetushallitukselta rahoituksen kaksivuotisen pilottihankkeen toteuttamiseen yhdessä Kokkotyö-säätiön Pietarsaaren toimipisteen Retron kanssa.

Yhteishankkeen tarkoituksena on parantaa pitkään työttömänä olleiden maahanmuuttajien suomen tai ruotsin kielen taitoa sekä lisätä henkilöiden yhteiskunta- ja työelämätaitoja. Kieliopetus siirretään työpajalle, eli Retroon. Työn ohessa tullaan tarjoamaan yksilöityä ja monipuolista kieliopetusta ammattitaitoisten kielivalmentajien ohjaamana yhteistyössä Retron henkilökunnan kanssa.

Yhteisprojektin kautta parannetaan kohderyhmän mahdollisuuksia päästä työelämään kiinni ja tämän kautta kotoutua Suomen yhteiskuntaan. Puutteellinen kielitaito on monella aikuisella maahanmuuttajalla este työllistymiselle. Hanke käynnistyy helmikuussa 2019.

Retron henkilökunnalla on Svenska Kulturfondenin Hallå!-ohjelman rahoituksen myötä mahdollisuus työstää työmalleja, joiden avulla voidaan edesauttaa kielen oppimista ja kommunikaatiota kielirajojen yli. Tavoitteena on integroida kielen vahvistaminen osaksi työpajan arkea.

Kokkotyö-säätiö sr. on työvalmennuksen asiantuntija- ja palveluorganisaatio, joka aktivoi vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä. Kokkotyö-säätiön Pietarsaaren toimipiste Retro perustettiin vuonna 2008.

Kredulla on monivuotinen kokemus maahanmuuttajille suunnatusta kotoutumiskoulutuksesta sekä suomen että ruotsin kielillä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »