maanantai 27.5.2019 | 10:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pääkirjoitus: On aika räväkälle vaalikeskustelulle

Hannu Lehto Lue myös: Yrittäjien Mika Kuismanen ryöpyttää Sdp:n Antti Rinteen vaalilinjauksia >> Keskipohjanmaa+
Ma 4.3.2019 klo 20:30 [päivitetty ti 08:39]

Eduskuntavaalien varsinaiseen vaalipäivään on aikaa viisi viikkoa ja viisi päivää. Tämä tarkoittaa sitä, että vaalikeskustelu on lämpenemässä ja sen huomasi konkreettisesti maanantaina Kokkolassa ja Ylivieskassa yrittäjäjärjestön Kasva Suomi -vaalikiertueellakin.

Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen puhui työvoiman koulutukseen satsaamisesta ja elinikäisen koulutuksen tärkeydestä. Vaalipaneelissa esille nousi muun muassa paikallisen sopimisen lisääminen työmarkkinaneuvotteluissa. Kummatkin aiheet ovat pieniä vinkkejä tulevan hallituksen ohjelmaluonnokseen.

Kokkolassa ennen kiertuetapahtumaa järjestetyssä mediainfossa taloustieteen tohtori, Suomen Pankissakin ekonomistina toiminut Kuismanen totesi varsin "lakonisesti", että jos gallupsuosikki Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne toteuttaa tulevassa hallituksessa lausumiaan linjauksia, "koko Suomen yhteiskunnan tilanne vaikuttaa heikolta". Hän povasi muun muassa, että Rinteen kaudella Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kesken jääneet työreformit ottaisivat mieluummin takapakkia kuin etenisivät myönteisesti. Nämä voidaan jo nimetä ihan reippaiksi kommenteiksi yrittäjäjärjestön yhdeltä nokkamieheltä.

Eduskunnan jättävä konkaripoliitikko Pertti Salolainen moitti HS:ssä viikonloppuna, että "melkein kaikki suomalaiset kansanedustajat mahtuisivat Yhdysvalloissa demokraattisen puolueen sisään". Kommentillaan Salolainen halusi tuoda esille sen, miten pienet ideologiaerot nykyisillä suomalaisilla poliitikoilla tällä hetkellä on.

Osa nukkuvien puolueeseen kuuluvista perustelee kantaansa juuri noin: Miksi äänestää, kun kuitenkin sama linja jatkuu?

Juuri nyt onkin aika käydä räväkkää vaalikeskustelua. Nyt, jos koskaan, mielipide-erojen pitää tulla esille. Oma linjansa on syytä kertoa julkisuuteen nyt, vaikka osaa äänestäjistä se ärsyttäisi.

Mitä enemmän "kipinöitä" vaalikeskusteluun syntyy, sitä kiinnostavammaksi vaalienalusaika äänestäjien keskuudessa muodostuu.

Oma linjansa on syytä kertoa julkisuuteen nyt, vaikka osaa äänestäjistä se ärsyttäisi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »