tiistai 27.9.2022 | 08:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Joko Westerosin kohtalo alkaa ratketa? Game of Thronesin viimeinen kausi käynnistyy vihdoin, ja käsissä on pelkkiä kysymysmerkkejä

Suurtuotannon tuottanut HBO on varonut viimeiseen asti paljastamasta liikaa yksityiskohtia viimeisestä tuotantokaudesta.

Markku Uhari
Ma 15.4.2019 klo 07:00

Uutta tuotantokautta on maailmalla harvoin odotettu yhtä hartaasti kuin tätä.

Tiettävästi maailman suurimmaksi tv-tuotannoksi paisuneen Game of Thronesin viimeinen kausi käynnistyy tänään HBO Nordic -suoratoistopalvelussa.

Kahdeksatta ja samalla viimeiseksi jäävää tuotantokautta ovat sarjan fanit saaneet odottaa jo toista vuotta: edellinen kausi julkaistiin kesällä 2017, ja pitkien kuvausten vuoksi uusien jaksojen julkaisu työntyi tälle vuodelle.

Sittemmin tietoa uudesta kaudesta on tihkunut vain vähän. Varmaa tuntuu olevan, että ensimmäinen 54-minuuttinen jakso on yksi lyhimmistä.

Päätöstä kohti kuusiosaisen kauden osat venyvät liki puolitoistatuntisiksi, joten valistuneita arvauksia tapahtumista voi tehdä lähinnä mainosmateriaalin perusteella.

Faneja 170 maassa

Jääkö Westeros lopulta lohikäärmeiden äidin, Daenerys Targaryenin vai kenties juonikkaan Cersei Lannisterin näppeihin?

Onnistuvatko Jon Nietoksen johtamat miehet kukistamaan Yön kuninkaan armeijan, vai istahtaako kuolleiden kuningas lopulta itse rautavaltaistuimelle?

Sarjan fanit 170:sta eri maasta esittävät itselleen todennäköisesti samoja kysymyksiä. Tuoreen 430-minuuttisen kauden jaksot sisältävät ainakin jonkinlaisen ratkaisun.

Ratkaisu ei tosin välttämättä ole sellainen kuin Tulen ja jään laulu -kirjasarjan luoja George R.R. Martin itse kuvitteli. Sarjan on ohittanut jo sen, mitä kirjoissa on sattunut.

Joten, jos suursarjan päätös onkin pannukakku, voi aina odottaa Martinin kirjoja – jos hän vain saa ne lopulta valmiiksi.

Game of Thrones, HBO Nordic maanantai 15.4.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »