keskiviikko 4.8.2021 | 16:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan Chydenian on pakko uudistua – Nyt kauppakeskuksessa lopettaa JC:n myymälä. Uusi päällikkö puhuu päivittäistavarakaupan saamisesta ja steriilin ilmeen unohtamisesta.

Jouni Nikula
Ti 16.4.2019 klo 18:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Kauppakeskus Chydenia uudistuu.

Muuta vaihtoehtoa ei ole, sanoo Chydenia Center Oy:n uusi kauppakeskuspäällikkö Tommy Forsman.

– Tavoite on saada Chydeniasta kaupunkilaisten olohuone. Viihtyvyyttä lisätään. Sen toivotaan heijastuvan suoraan kauppaan ja pidempiin viipymiin tiloissa, Forsman sanoo.

Tällä hetkellä koko miljöö on turhan steriili.

Kauppakeskuspäällikkö Tommy Forsman

Forsman on tehnyt teknistä työtä Chydenian kiinteistöpäällikkönä vuodesta 2011.

– Jatkan kiinteistöpäällikkönä koko kauppakeskuksessa. Kauppakeskuspäällikkönä vastaan vain Chydenian toisesta puolesta, Forsman tarkentaa.

Hänen vastuualueensa rajoittuu puoleen, joka sijaitsee Tehtaankadun rinteessä, Rantakadun ja Isokadun välissä. Kyse on Chydenian ensimmäisestä osasta, joka valmistui vuonna 2006.

Yksi Forsmanin haaveista on päivittäistavarakaupan tai kioskin saaminen Chydeniaan.

Tällä hetkellä Kokkolan ydinkeskustassa ollaan Halpa-Hallin ja R-kioskin varassa.

– Kahvikupin tai sämpylän voisi käydä hakemassa Chydeniasta. Asiakasvirta olisi aikamoinen, sillä rautatieasema on vieressä. Ihmiset käyvät keskustassa Rantakatua pitkin.

Forsmanin mukaan ehtona on kioskin tai kaupan sijoittuminen kivijalkaan.

– Kaupparyhmästä en vielä osaa sanoa. Kolmehan niitä on.

Chydenian uudistamisen ensimmäinen vaihe on "kevyempi facelift", kuvailee Forsman.

Se tehdään tämän vuoden aikana.

– Kaupallinen kehittäminen on jatkuva prosessi, mutta uusi ilme on pakko saada läpi. Viihtyvyyteen vaikuttavat myös taustamusiikki ja valaistus. Tällä hetkellä koko miljöö on turhan steriili. Tarvitsemme lisää paikkoja asiakkaille ja viherkasveja.

Oikeita viherkasveja?

– Se on vielä auki. Nykyäänhän trendi on se, että kauppakeskuksesta haetaan ravintoloita ja kahviloita, elämyksiä. Tällä hetkellä Chydenia on hyvin vaateliikepainotteinen. Vuokralaisresurssia pitää laajentaa.

Forsman puhuu pidemmistä viipymistä.

– Se korreloi suoraan ostosten määrään. Toistaiseksi emme ole mitanneet asiakkaiden viipymisten pituuksia. Samalla kävijämäärät pitää saada nousujohteisiksi. Ytimessä on onnistunut vuokraus.

Chydeniassa koettiin iso kolaus viime vuoden viime metreillä, kun pohjoismaisen lelujätti Top-Toyn konkurssi vei kauppakeskuksesta BR-lelukaupan.

Nyt farkkuihin erikoistuneen JC-myymälän eli JC Scandinavian Denim Housen näyteikkunassa ilmoitetaan konkurssista. Liike Chydeniassa loppuu.

– Lähdön aikataulusta en osaa sanoa. Harmi, että noinkin vahva ja hyvä brändi lopettaa kokonaan. Chydeniassa JC on toiminut pitkään. Liikkeessä on ollut hyvä henkilökunta. On meille haaste, kun kaksi isoa ketjua lopettaa lähekkäin, mutta konkurssia ei voi ennakoida, Forsman sanoo.

Kauppakeskus Chydenian omistaa puoliksi Agore Kiinteistöt Ky, jonka puolelta kauppakeskuspäällikkönä toimii Merikukka Salmi. Tommy Forsman toimii jatkossa Aberdeen European Balanced 3:n omistaman Chydenia Center Oy:n kauppakeskuspäällikkönä.

Chydeniassa on vuokrattavaa liiketilapintaa 18 858 neliömetriä. Vuokralaisia on yhteensä 31.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »