maanantai 6.2.2023 | 04:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yle: Valitukset Fennovoiman ydinvoimalasta kumottiin – Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan ydinpolttoaineen loppusijoituksen tarkastelu on riittävää

Minna Mustonen
Ke 17.4.2019 klo 13:43

Korkein hallinto-oikeus eli (KHO) on hylännyt valitukset Fennovoiman ydinvoimalahankkeen ympäristö- ja vesitalousluvasta. Asiasta kertoi Yle uutisessaan.

Fennovoima suunnittelee ydinvoimalaa Pohjois-Pohjanmaalle Pyhäjoen Hanhikiven alueelle.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan yhtiö oli tarkastellut ydinpolttoaineen loppusijoitusta ja kuljetusta loppusijoitukseen riittävällä tarkkuudella suunnitelmissaan.

Pyhäjoen Hanhikiven niemellä rakennetaan parhaillaan itse ydinvoimalan rakentamiseen liittyviä tuki- ja huoltorakennuksia. Fen­no­voi­man alu­e­tie­dot­ta­ja An­nii­na Kärk­käi­sen mukaan muun muassa toimisto- ja sosiaalitiloja tehdään kuluvien viikkojen aikana. Alueelle on tulossa muun muassa noin 600 hengen työmaaruokala, peräti 2600 hengelle mitoitetut sosiaalitilat sekä tuhannen hengen majoituskylä.

Fennovoima sai joulukuussa laitostoimittaja RAOS Projectilta virallisen tiedon aikataulujen viivästyksestä.

– Nyt aikataulun mukaan rakentaminen alkaa 2021 ja sähköä laitos tuottaa vuonna 2028, kertoi yhtiön viestintäjohtaja Sakari Kotola Keskipohjanmaan haastattelussa 11.4.2019.

Taloudellisista luvuista Fennovoiman viime vuoden tappio oli 8,4 miljoonaa euroa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »