sunnuntai 26.5.2019 | 17:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ei ruohikkopalovaroitusta Keski-Pohjanmaan maakuntaan – "Tulta käsiteltävä äärimmäistä varovaisuutta noudattaen", ohjeistaa pelastusjohtaja Jaakko Pukkinen

Pohjanmaan puolella ruohikkopalovaroitus on voimassa huomiseen saakka, joten Kruunupyyssä, Luodossa ja Pietarsaaressa kokkoja ei voi polttaa.

Laura Airola Keskipohjanmaa+
La 20.4.2019 klo 10:38 [päivitetty su 08:58]

Keski-Pohjanmaalle ei tullut voimaan ruohikkopalovaroitusta lankalauantaille, vaikka maasto onkin äärimmäisen kuivaa.

Ruohikkopalovaroitus on voimassa Pohjanmaasta etelään kaikissa rannikkomaakunnissa ja Etelä-Suomessa. Kruunupyyssä, Luodossa ja Pietarsaaressa kokkojen poltto on siis kielletty tänään.

Keski-Pohjanmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jaakko Pukkisen mukaan kyse on pelastusrikkomuksesta, mikäli tulia sytytetään varoituksista huolimatta. Poliisi valvoo asiaa.

Pukkinen toivottaa turvallista pääsiäistä kaikille ja kehottaa äärimmäiseen varovaisuuteen, vaikka varoitus ei voimaan tullutkaan.

– Maastohan on hyvin kuivaa. Tulta pitää käsitellä äärimmäistä varovaisuutta noudattaen. Vastuussa tulen käsittelystä on aina viime kädessä tulen sytyttäjä.

Pääsiäisen kokkoperinnettä esiintyy lähinnä Pohjanmaalla. Myös Helsingin keskipohjalaiset järjestävät aina lankalauantaisin suuren kokkotapahtuman Helsingin Seurasaaressa. Vaikka ruohikkopalovaroitus on voimassa myös Uudenmaan maakunnassa, kokko syttyy Helsingissä tänäänkin.

– Tapahtumassamme on aina paloauto paikalla varotoimenpiteenä, ja maastoa kastellaan ennakkoon. Pelastuslaitokselta sanottiin, että suurta palon leviämisvaaraa ei ole, sillä tuuli on niin leppoisaa, ettei sen pitäisi lennättää kipinöitä, kertoo Helsingin keskipohjalaisten puheenjohtaja Eila Rekilä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »