maanantai 6.2.2023 | 06:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Menestyksen eväitä hakemassa – Valmennuksen ja johtamisen seminaari tuo kesäkuun alussa Ylivieskaan urheilun ja yritysjohdon ammattilaisia

Juha Savela
Ti 23.4.2019 klo 15:18

Kova kattaus urheilun ja elinkeinoelämän ammattilaisia on koolla kesäkuussa Ylivieskassa järjestettävässä valmennuksen ja johtamisen seminaarissa, jonka järjestelyvastuun kantaa KPK Events. Torstaina 6. kesäkuuta Ylivieskan Akustiikassa järjestettävän seminaarin teemana on "Menestyksen eväät".

– Nimensä mukaisesti seminaarissa haetaan menestyksen eväitä niin urheiluun kuin yrityselämään. Siihen liittyy tavoitteiden asettelua oman arvomaailman pohjalta, tavoitteisiin pyrkimistä ja niiden saavuttamista, kertoo seminaarin käytännön järjestelyistä vastuuta kantava Kalle Lassila, joka kilpahiihtouransa jälkeen on toiminut mm. Yle Urheilun hiihtoasiantuntijana.

Yksi tilaisuuden luennoitsijoista on entinen Suomen maastohiihtäjien päävalmentaja Magnar Dalen. Norjalainen oli Suomessa päävalmentajana vuosina 2006–14. Sen jälkeen Dalen on harvakseltaan vieraillut Suomessa.

Hiihdon parista tuttuja luennoitsijoita ovat Sami Jauhojärvi ja Antti Hagqvist, joka toimii mm. Ristomatti Hakolan valmentajana. Hagqvist valmentaa myös pyöräilijöitä ja triathlonisteja sekä toimii yritysjohdon valmentajana.

Joukkueurheilun näkökulmaa tulee Oulun Kärpistä, joista paikalle saapuu joko toimitusjohtaja Tommi Virkkunen tai päävalmentaja Mikko Manner.

Yritysmaailman johtamisen kokemuksista kertoo vuorineuvos Matti Sundberg. Tilaisuuden avaa Ylivieskan kaupunginjohtaja Maria Sorvisto.

– Seminaari ei todellakaan rajoitu pelkästään urheiluun, vaan tarjoaa myös yritysmaailmalle näkemyksiä johtamiseen ja yhteisönä menestymiseen, Lassila sanoo.

KPK Yhtiöiden julkaisuliiketoiminnan johtaja Alpo Ohtamaa kertoo, että idea seminaarin järjestämisestä lähti liikkeelle halusta muistaa Reijo Alakoskea, joka jää virallisesti eläkkeelle toukokuun lopussa. Suomen Messupromoottorit Oy:ssä elämäntyönsä tehnyt Alakoski on vuosikymmenet ollut mukana myös maastohiihton parissa niin valmentajana kuin eri luottamustehtävissä.

Järjestäjät tavoittelevat seminaariin Akustiikan täydeltä osanottajia.

– Osa seminaarin tuotoista on tarkoitus ohjata stipendeinä alueen nuorille urheilijoille, Ohtamaa kertoo.

KPK Events kuuluu KPK Yhtiöt-konserniin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »