maanantai 10.8.2020 | 01:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapaveden rivitalopalossa menehtyi yksi ihminen, palon syttymissyys on vielä epäselvä – Palotutkinta käynnistetään lauantain aikana poliisin johdolla

Pe 16.8.2019 klo 15:54 | päivitetty su 07:59

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Päivi Savela, Outi Yli-Arvo, Emilia Kallioinen

Haapavesi

Haapaveden rivitalopalossa on kuollut vuonna 1972 syntynyt mies, tiedottaa poliisi. Savusukeltaja sai haettua miehen ulos asunnostaan. Hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Sekä palon syttymissyy että kuolemansyy ovat vielä epäselviä. Poliisi ja pelastuslaitos tutkii yhdessä palonsyytä, ja poliisi selvittää kuolemansyytä. Poliisi tiedottaa mahdollisesti lisää, kun asioihin on saatu uutta tietoa.

– Palotutkinta käynnistellään tänään. Koska palon yhteydessä menehtyi ihminen, tehdään palonsyyn sekä tekninen tutkinta poliisin johdolla. Myös pelastuslaitoksen palotutkija on mukana, kertoo Jokilaaksojen päivystävä palomestari Matti Virtanen lauantaiaamuna.

Pelastustoiminta on päättynyt aamulla ja pelastuslaitos luovuttaa kohteen omistajalle.

Perjantai-illan aikana sammuteltiin viimeisiä palopesäkkeitä, ullakon raivauksessa käytettiin apuna raivausautoa ja puomitikasautoa. Jälkivartiointia kohteessa jatkettiin yön ajan lauantaiaamuun saakka.

Sunnuntaiaamuna rivitalon välikatossa huomattiin kytevän tuli. Pelastuslaitoksen yksi sammutusauto riitti sammuttamaan tulen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Haapaveden keskustassa Rautionkujalla sijaitsevalle viiden huoneiston rivitalolle perjantaina kello 14.15. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle tulessa oli yksi huoneisto, joka sijaitsee rakennuksen keskiosassa. Huoneiston palo sammutettiin, mutta tuli ehti levitä talon ullakolle.

Ullakko paloi neljän huoneiston osalta, ja asunnot kärsivät vähintäänkin mittavia vesivahinkoja. Nämä neljä asuntoa ovat tuhoutuneet korjauskelvottomiksi. Yksi asunto saatiin pelastettua.

Palosta levisi runsaasti savua Haapaveden keskustan suuntaan, ja lähellä asuvia tuulen alapuolella kehotettiin sulkemaan ovet ja ikkunat.

Viereinen rivitalo tuulen alapuolella tyhjennettiin ihmisistä tilanteen alussa runsaan savunmuodostuksen vuoksi. Haapavedellä oli tarkoitus aloittaa kesätauon jälkeen elokuvateatteriesitykset, mutta esitys on peruttu.

Paikalla sammutustöissä oli neljä sammutusautoa ja viisi säilöautoa sekä päivystävä palomestari. Lisäksi paikalla oli poliisi ja ensihoito.

Juttuun lisätty tieto sunnuntaiaamuna havaitusta kyteneestä tulesta kello 7:59 18.8.2019

Juttua päivitetty kello 7:52 17.8.2019 pelastuslaitoksen tiedoilla

Juttua päivitetty kello 19:49 16.8.2019 pelastuslaitoksen tuoreimmilla tiedoilla

Juttua päivitetty kello 18:55 16.8.2019 // Poliisi tiedottaa, että tulipalossa menehtyi yksi ihminen

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »