keskiviikko 27.5.2020 | 02:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kyösti Kallion ja Esko Ahon perijätär – Katri Kulmuni on keskustan uusi puheenjohtaja

Kulmuni voitti Antti Kaikkosen äänin 1092-829

Antti Savela
La 7.9.2019 klo 17:30 | päivitetty la 19:07

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOUVOLA

Keskustan puoluekokous valitsi elinkeinoministeri Katri Kulmunin uudeksi puheenjohtajakseen. Hän voitti äänestyksessä puolustusministeri Antti Kaikkosen äänin 1092-829.

Kulmuni on 32-vuotias toisen kauden kansanedustaja Torniosta. Kaikkonen on puolestaan 45-vuotias kansanedustaja, joka valittiin parlamenttiin ensimmäisen kerran 2003.

Kulmuni kertoi ennen äänestystä pitämässään puheessa olevansa valmis vaativiin tehtäviin. Hänen mukaansa keskusta on aiemminkin valinnut vaativiin paikkoihin nuoren kansanedustajan kuten Kyösti Kallion ja Esko Ahon aikoinaan.

Nuori puheenjohtaja sanoi keskustan olevan juureva liike, jonka juuristoa on nyt kaikin tavoin hellittävä. Hänen ajatusmaailmassaan ovat lähellä sivistys, lapset ja yrittäjät, joita ilman ei voi ajatella keskustaa.

Omissa ajatuksissaan Antti Kaikkonen myönsi tehneensä virheitä, mutta korosti olevansa kuin Lasse Viren, joka kaatui mutta nousi ja voitti kymppitonnin olympiakultaa.

Tunteikkaassa puheessaan Kaikkonen muisteli olleensa jo pikku poikana jakamassa isän Pösöllä keskustan vaalimainoksia. Myöhemmin hänestä tuli keskustanuorten puheenjohtaja ja kansanedustaja.

– Politiikkaa parempaa asiaa en tiedä, Kaikkonen hehkutti.

Kokouksessa saivat äänestää kaikki puoluekokousedustajat, joita oli Kouvolan jäähallin täydeltä lähes 2000.

Lue lisää:

Pääkirjoitus: Uusi keskustajohtaja saa valtavan urakan – Aika näyttää, miten puolue kuuntelee kansalaisten ääntä muutosten keskellä

Pohjolan tahtonainen – Keskustan uudella puheenjohtajalla on vahvat näkemykset aluepolitiikasta

Keskustalle jo kolmas emäntä - Kulmuni selvin luvuin johtoon

Antti vai Katri? - keskustaväellä puheripuli Kouvolassa

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »