sunnuntai 23.2.2020 | 22:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

Keskipohjanmaan tv-viikon valinta: Työpaikkakomedia Rehtori raottaa opettajainhuoneen ovea – MTV:n sarja muistuttaa Ylen Kellot soita, mutta sen huumori on purevampaa

Hannu Björkbacka Keskipohjanmaa
La 18.1.2020 klo 10:00

★ ★ ★

Rehtori.

Ohjaus Paula Korva, 2019

MTV3 la 18.1. klo 21.00

Suomeen, someen ja maailmaan mahtuu aina yksi idea kerrallaan. Jonkinlaisena todisteena tästä MTV3:n koulukomedia Rehtori toistaa opettajainhuoneen sketsiaiheet ja hassut hahmot, jotka nähtiin jo Ylen sarjassa Kellot soi.

Tässä nimihenkilö eli yläkoulun rehtori on terävästi sketsikomiikan jatkumon hahmottava Terhi Suorlahti. Kellot soi -sarjan rehtorina Minttu Mustakallio piirsi absurdiuteen saakka liioitellun tyypin. Kummankin työpaikkakomedian viritys on silti samankaltainen ja roolit paljon sukua toisilleen.

Rehtorissakin on keksittävä jokin reipas hanke. Onhan koululaisten vanhemmat ja opetushallinto saatava hämättyä uskomaan, että uusiutuvat metodit ovat käytössä ja oppilaitos on kehittyvässä kehityksessä mukana.

Sekä Rehtori että Kellot soi ovat molemmat valmistuneet viime vuonna eri käsikirjoittajilta, joten yhteydet lienevät pelkkää sattumaa. MTV3:n yritys onnistuu paremmin. Siinä huumoria näytellään huolellisesti. Näyttelijät saavat keskinkertaisetkin ideat tuntumaan kutkuttavilta. Koulukin elää, eikä ole tyhjä lavaste.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »