tiistai 16.8.2022 | 01:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Susien jälkiä laskettiin Rannikko-Pohjanmaalla – Laskenta ei ulottunut tällä kertaa Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalle

Hanna Rautio
Ti 11.2.2020 klo 10:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Metsästäjien, riistantutkimuksen ja riistahallinnon yhteinen susien lumijälkilaskenta toteutettiin viime sunnuntaina. Laskentaan osallistui yli 750 vapaaehtoista laskijaa.

Laskenta-alueena oli hirvitalousalue Rannikko-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla eli alueilla Karijoki-Teuva-Ilmajoki-Jalasjärvi ja Kristiinankaupunki-Närpiö-Maalahti. Lisäksi laskentaan kuului osia Satakunnan pohjoisosista. Jälkilaskennan lisäksi laskijat keräsivät DNA-näytteitä.

– Laskennalla haluttiin kerätä tietoa susien määrästä noilla alueilla, kertoo Suomen riistakeskuksen Pohjanmaan alueen riistapäällikkö Mikael Luoma.

Luoman mukaan kyseiset alueet valikoituivat laskentaan mukaan siksi, että niillä oli laskentaorganisaatiot valmiina sekä tietysti havaintoihin perustuva tarve susien määrän kartoittamiseen.

Laskennasta saatu materiaali käydä läpi, ja laskennan tuloksista tiedotetaan myöhemmin, maa- ja metsätalousministeriöstä kerrotaan.

Olosuhteet olivat kohtuullisen hyvät lähes koko laskenta-alueella. Lämpötila oli 1–2 astetta ja lumensyvyys vaihteli 2–10 senttimetriin. Uutta lunta laskenta-alueelle satoi perjantaina.

– Laskentaa tehtiin hyvässä yhteistyössä ja leppoisassa ilmapiirissä kaikkien tahojen kesken. Havaintoja käytiin läpi yhdessä paikallisten, riistahallinnon ja riistantutkimuksen kesken. Lajista ja lukumääristä päästiin yhteisymmärrykseen, sanoo lumijälkilaskentakoordinaattori Leena Kangas-Järviluoma Suomen metsästäjäliitosta.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »