sunnuntai 23.2.2020 | 06:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Musiikkia ja taikuutta yhdistelevä kantaesitys Kokkolan Talviharmonikka –festivaaleilla ” The Music Wizards on taatusti ainutkertainen kokemus”

Kokkolassa Konservatorion suuressa salissa nähdään keskiviikkona konsertti, jossa musiikki ei kenties kaikkien mielestä olekaan se pääasia.

Riikka Sipilä Keskipohjanmaa
Ti 11.2.2020 klo 19:26 [päivitetty ti 20:43]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkola

The Music Wizards –duo, harmonikkavelho Veli Kujala ja pianotaikuri Jarkko Riihimäki, tuo keskiviikko-iltana Keski-Pohjanmaan konservatorion suureen saliin taikuutta ja musiikkia sekoittavan taide-elämyksen, jollaista ei ole aiemmin Kokkolassa nähty.

– Ei Kokkolassa sen kummemmin kuin muuallakaan Suomessa, kenties koko maailmassa ole koettu aikaisemmin mitään tällaista. Kyseessä on taatusti ainutkertainen kokemus – myös meille esiintyjille, Kujala kertoo.

Veli Kujala on paitsi harmonikkataiteilija ja säveltäjä, myös Suomen Taikurit ry:n jäsen.

– Olen ennemmin ammattimuusikko, joka on jonkin verran esiintynyt taikurina, kuin toisin päin. Kiinnostus taikuutta ja magiikkaa kohtaan heräsi jo lapsena.

Musiikki ja magiikka täydentävät Kujalan mielestä oivallisesti toinen toisiaan.

– Ne sopivat hyvin yhteen, koska ne ovat taidemuotoina – tai ainakin itse lasken myös taikuuden taiteeksi – niin samanlaisia. Musiikki-esityshän voi olla maaginen, mutta sellaisenakaan se ei jätä jälkeensä varsinaisesti mitään kouriintuntuvaa.

Kujala lupaa, että keskiviikkoillan esityksessä on huumoria, mutta myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Esityksen musiikki ei Kujalan mukaan ole sieltä musiikkimaailman kaikkein raskaimmasta päästä.

Kujalan ja pianisti Jarkko Riihimäen ohjelmistossa on mm. Carlos Gardellin, Jacob Gaden, Pat Methenyn ja Pekka Pohjolan musiikkia.

Kujalan ja Riihimäen The Music Wizards on kautta aikain tasan neljässadas tapahtuma koko Kokkolan Talviharmonikan historiassa. Ensimmäinen kaupunkifestivaali järjestettiin vuonna 1999.

The Music Wizards -konsertti keskiviikkona 12.2 klo 19.00 Konservatoriolla.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »