maanantai 15.8.2022 | 03:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Viiden suden lauma tappoi koiran Kannuksen Eskolassa – Viimeisin susihavainto Torpan ratsutallin läheisyydestä

Joni Mäki-Petäjä
Su 15.3.2020 klo 15:24 | päivitetty ma 12:23

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Viiden suden lauma raateli ja tappoi koiran Kannuksen Eskolassa lauantaina aamupäivällä. Mies oli ollut lenkillä luontopolulla koiransa kanssa. Kaksivuotias pohjanpystykorva oli ollut vapaana ja juoksennellut polkua puolelta toiselle.

Eskolasta Toholammin suuntaan, tarkemmin Viitajärven ja Vareslammen välillä, sudet olivat napanneet koiran. Koiranomistaja oli kuullut reilun sadan metrin päästä koiran parahduksen, jonka jälkeen oli tullut hiljaista. Lenkkeilijä oli havainnut heti runsaasti suden jälkiä polun läheisyydessä ja neljän tunnin etsinnän jälkeen, hän oli löytänyt koiran, josta oli ollut jäljellä enää takajalat ja osa selkärankaa.

Riistakeskuksen tutkija ja paikalliset petoyhdyshenkilöt kävivät toteamassa vielä tilanteen sunnuntaina paikan päällä. He löysivät muun muassa susien makuupaikan ja tapahtumapaikan, missä koira oli tapettu.

Aiemmin on tehty havaintoja neljän suden laumasta alueella. Nyt ilmeisesti tuohon laumaan on ollut pyrkimässä yksi susi lisää.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä susilauma on tullut Lestijoen yli takaisin ja susista oli tehty havainto Kannuksen Torpan ratsutallin lähettyvillä, noin 50 metrin päässä hevosaitauksesta. Nyt lauma oli jälleen supistunut neljään suteen. Aivan tuoreimmat havainnot on löydetty Kannuksen Korpelan ja Rekilän alueelta.

Viimeksi susi tappoi koiran Kannuksessa elokuussa 2017.

Kannuksen riistanhoitoyhdistyksen Reijo Karppinen ja Markku Mäki-Petäjä toivovat, että mahdollisista susihavainnoista otettaisiin heti yhteyttä petoyhdyshenkilöihin. Varmistetut havainnot merkitään Tassu-järjestelmään, jonka pohjalta tehdään susikannan arvioinnit. Kannuksen petoyhdyshenkilöt.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »