sunnuntai 29.1.2023 | 12:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Live-konserteista improteatteriin – katso Keskipohjanmaan poiminnat verkon vilkkaaseen kulttuuriviikonloppuun

Anni Saari
Pe 20.3.2020 klo 16:00 | päivitetty la 08:35

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Tapahtumien ja konserttien peruuntuminen on saanut monet kulttuurilaitokset ja kulttuurin tekijät tarjoamaan materiaalia verkossa. Tähän juttuun on koottu tarjontaa pääasiassa tulevalta viikonlopulta 20.-22.3.

Klassinen

Yle Areenassa tulee perjantaina 20.3. kello 19 suora lähetys Helsingin kaupunginorkesterin kamarimusiikkikonsertista. Ohjelmassa on mm. Sibeliusta, Bruckneria, Kaija Saariahoa sekä Luciano Berion soolohuiluteos, jonka soittaa Niamh McKenna.

McKennan piti esiintyä Kokkolassa maaliskuun lopussa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa, mutta konsertti jouduttiin perumaan.

Areenassa on myös konserttitaltiointeja. Esimerkiksi Beethovenin 7.sinfonian voi katsoa Radion Sinfoniaorkesterin tulkintana. Sunnuntaina 22.3. katsottavaksi tulee RSO:n konsertti, jossa esitetään Richard Straussin sävelruno Don Juan sekä Lauri Kilpiön uusi teos Keskeytyvä juhla.

Raision seurakunta ja Schola Gregoriana Aboensis striimaavat lauantaina 21.3. kello 15 konsertin, jonka ohjelmassa on keskiajan gregoriaanista musiikkia. Lähetyksen voi nähdä Raision seurakunnan Youtube-sivulla.

Ooppera ja baletti

Kansallisooppera ja baletti ovat avanneet esitysarkistonsa Stage24-palveluun. Nähtävillä on mm. uunituore Don Giovanni -ooppera sekä Peppi Pitkätossu -baletti.

Myös monet maailman oopperatalot ovat avanneet arkistonsa verkkoon koronatilanteen vuoksi. Wienin valtionoopperan sivuille tulee 20.3. nähtäväksi Puccinin Tosca ja 22.3. Wagnerin Siegfried.

New Yorkin Metropolitan-ooppera tarjoaa nähtäväksi lauantaina 21.3. Donizettin Lucia di Lammermoor -oopperan.

Teatteri

Turun kaupunginteatteri tekee perjantaina kello 18 Facebookissa puolen tunnin livelähetyksen, jossa näyttelijät tekevät erilaisia improvisaatioesityksiä. Yleisö voi vaikuttaa esityksiin kommentoimalla.

Helsinkiläinen Teatteri Toivo lähettää viimeisimmän näytelmänsä Hän joka kiinnostui ötököistä suorana lähetyksenä Teatteri Toivon Youtube-kanavalla perjantaina kello 19.

Kevyt musiikki

Yle aloittaa perjantaina 20.3. Yle Olohuone -sarjan, jossa artistit esittävät musiikkia suorassa lähetyksessä ja johon katsojat voivat osallistua kotoaan. Perjantaina kello 18 lähetettävässä ensimmäisessä jaksossa esiintyvät Anssi Kela ja Elastinen. Lauantaina kello 21 sarjassa esiintyvät Vesala ja Pyhimys.

Lauantaina Keskipohjanmaa järjestää Kokkolan Tullipakkahuoneella konsertin, jonka ohjelmisto koostuu pelkästään ihmisten toivekappaleista. Toivekonserttia voi seurata suorana lähetyksenä eli livestriiminä Keskipohjanmaan verkkosivuilla. Yleisön toiveita toteuttamassa on kokkolalainen muusikko Simo Korkia-Aho eli Simodeus.

Facebook-livekonsertteja tekevät mm. perjantaina kello 18 alkaen Jukka Nousiainen, Ninni Forever Band ja Kalevi Suopursu sekä kello 21 Uniklubi.

Lauantaina Espoon kulttuurikeskus ja Soundi-lehti toteuttavat Viitasen Piian konsertin livestreamina kello 19. Keikan voi nähdä Soundin kotisivulla.

Ilmaisia keikkoja järjestetään viikonloppuna Facebookissa ja Instagramissa kymmeniä. Ajankohtainen lista löytyy koronakonsertit.fi-sivulta.

Kuvataide

Amos Rex -taidemuseo esittelee Generation X-näyttelynsä teoksia Instagramissa. Amos Rexin nettisivuilla on nähtävissä näyttelyn kuusi videoteosta.

Nykytaiteen museo Kiasmalla on verkkotaiteen kokoelma Kiasma Online Art.

Muuta

Youtubessa on nähtävissä seitsemän suomalaisen runoilijan tekemä yhteinen runovideo. Mukana ovat mm. Jyrki Kiiskinen ja Saila Susiluoto.

Lauantaina 21.3. kello 12 Facebookissa järjestetään yhteislaulutilaisuus Voimalaulajaiset.

//21.3. kello 8.34 Lisätty Keskipohjanmaan järjestämä toivekonsertti juttuun.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »