tiistai 27.9.2022 | 07:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoelta lähtöisin ollut emeritusprofessori, tekoälytutkija Timo Honkela (1962-2020) on kuollut

Minna Mustonen
Su 10.5.2020 klo 07:45 | päivitetty su 07:48

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Emeritusprofessori Timo Honkela nukkui pois lauantaina 9.5.2020 vakavan sairauden uuvuttamana. Timo Honkela oli syntynyt Kalajoella 4.8.1962. Hän oli suomalainen tekoälytutkija.

Honkela toimi vuosina 2014–2018 digitaalisten aineistojen tutkimuksen määräaikaisena professorina Helsingin yliopistossa ja Kansalliskirjaston Digitointikeskuksessa Mikkelissä. Aiemmin hän toimi tutkijana Aalto-yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella, jossa hän johti laskennallisten kognitiivisten järjestelmien tutkimusryhmää. Hän oli kieliteknologian dosentti Helsingin yliopistossa ja tietämystekniikan dosentti Taideteollisen korkeakoulun medialaboratoriossa, jossa Honkela on toiminut virkaatekevänä professorina vuosina 1998–2000.

Timo Honkelan vuonna 2017 ilmestyneen kirjan Rauhankone – Tekoälytutkijan testamentti, tekemisen ja julkaisemisen avuksi syntyi aikaisemmin samana vuonna kansanliike. Kirjassa on Honkelan ajatuksia tekoälyn ja koneoppimisen valjastamisesta tuottamaan ihmisille hyvää.

Honkela kertoo teoksessaan, miten teko­älyä voitaisiin hyödyntää maailmanrauhan tavoittelussa ja konfliktien ehkäisemisessä.

Timo Honkelan Facebookissa tehty julkaisu:

Lue täältä Keskipohjanmaassa maaliskuussa julkaistu haastattelu:

Syöpä sokeutti Kalajoelta lähtöisin olevan tekoälytutkija Timo Honkelan, mutta ilman sitä hänen rauhaa edistävä kirjansa olisi jäänyt kirjoittamatta – "Rauhankone tulee muuttamaan maailmaa"

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »