tiistai 26.5.2020 | 19:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ponikuninkuusravit järjestetään Kaustisen Nikulassa syyskuussa

Jarno Herranen
La 16.5.2020 klo 12:22

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Suomen Hippos myönsi tämän vuoden Ponikuninkuusravien järjestämisluvan Kaustisen raviradalle. Vuoden 2020 "Ponikunkkarit" ajetaan Kaustisella 12.–13. syyskuuta.

Järjestämisvuorossa olisi tänä vuonna ollut Vermo, mutta vallitsevan poikkeustilanteen takia Ponikuninkuusravien järjestäminen maamme pääradalla heinäkuun lopulla jouduttiin perumaan jo aiemmin.

Kaustisen raviradan, Vermo Areenan ja Suomen Hippoksen yhteisneuvottelujen tuloksena päädyttiin Ponikuninkuusravit siirtämään Kaustisen raviradalle ja Vermo Areenan järjestämisvuoro siirtyi vuoteen 2021. Vaihtoehtona olisi ollut siirtää Kaustisen Ponikuninkuusravit vuoteen 2022, mutta Kaustisen raviradan omasta aloitteesta Ponikuninkuusravit päästäneen sittenkin ajamaan jo tänä vuonna.

– Meille sopii mainiosti ajankohta syksyllä, koska teemme tämän tapahtuman järjestelyissä tiivistä yhteistyötä Kaustisen Raviopiston kanssa. Syksyllä oppilaat ovat jo paikalla ja saadaan heidätkin mukaan tapahtuman järjestelyihin. Lähdemme tietysti siitä ajatuksesta, että syksyllä myös yleisö pääsee tapahtumaa seuraamaan. Haluamme kuitenkin, että ravit järjestetään ja ajetaan mahdollisesti rajoitusten niin vaatiessa, vaikka ilman yleisöä, Kaustisen raviradan toiminnanjohtaja Jyri Ahonen kommentoi Hippoksen tiedotteessa.

Kaustisen Ponikuninkuusravien kanssa samaan viikonloppuun osuu myös Oulun Pony Express shetlanninponeille, joka mahdollisesti tulee siirtymään omalta paikaltaan.

– Ilman muuta olemme valmiita siirtämään omaa suurkilpailuamme, jos Ponikuninkuusravien järjestäminen mahdollistuu samana viikonloppuna, kommentoi kilpailusihteeri Nelli Lindholm Oulun raviradalta.

Mikäli poikkeusolojen rajoitteet tiukkenevat uudelleen, eikä syksyllä päästä raveja ajamaan, siirtyvät Kaustisen Ponikuninkuusravit vuoteen 2022. Seuraavien Ponikuninkuusravien haku käynnistetään syksyllä 2020, kun tilanne tämän vuoden osalta selviää lopullisesti.

Suomen Hippoksen hallitus päätti torstain kokouksessaan, että poniraveja ja –lähtöjä voi järjestää 8. kesäkuuta alkaen. Kesäkuun poniravien kilpailukalenteri tarkentuu lähiaikoina.

Ponikuninkuusravit ovat poniravikilpailijoiden ja nuorisotoiminnan vuoden päätapahtuma ja suurimmat poniravit Suomessa. Tänä vuonna Ponikuninkuusravit järjestetään 16. kerran. Kaustinen isännöi Ponikuninkuusraveja ensimmäistä kertaa, historian ensimmäiset Ponikuninkuusravit järjestettiin Turun raviradalla vuonna 2005.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »